Diari Més

El PSOE donarà suport al govern espanyol si recorre al TC qualsevol intent d'investir Puigdemont

Els socialistes titllen «d'esperpent» l'actitud del president desituït i Iglesias parla de «telenovel·la»

Imatge del líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Sánchez respecta la decisió però veu «important» que s'extradeixi a l'EstatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat que el seu partit donarà suport al govern espanyol si recorre al Tribunal Constitucional per aturar qualsevol intent d'investir Carles Puigdemont. «Qualsevol intent de trencar l'ordre constitucional, els socialistes sempre defensarem l'estat de dret, la Constitució i la integritat territorial», ha manifestat des d'un acte a Sevilla. L'actitud del president destituït Carles Puigdemont continua generant crítiques en les files dels partits no independentistes. Aquest dimarts, després de conèixer que retira la petició de delegar el vot, la portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, l'ha acusat de comportar-se de manera «esperpèntica» i ha dit que «ni Catalunya ni els catalans s'ho mereixen». Per part de Podem, el seu líder, Pablo Iglesias, ha dit que està protagonitzant una «telenovel·la» que passa per «camins inescrutables» i ha dit que cal «ja» que hi hagi president a Catalunya perquè s'ocupi «dels problemes de la gent». Des de Cs, el portaveu al Congrés, Juan Carles Girauta, li demana que s'entregui i respongui davant la justícia espanyola.

El secretari general dels socialistes ha dit que Catalunya «ha de passar la pàgina negra de Puigdemont» i «tancar el capítol de la unilateral i imposició». Per això, ha anunciat que si el govern espanyol recorre al TC per aturar la investidura de Puigdemont comptarà amb el suport del seu grup.

També a les files socialistes, la portaveu al Congrés, Margarita Robles, l'ha acusat de protagonitzar un «esperpent». «En política ningú és imprescindible, i ell no només no ho és sinó que està fent un mal terrible a Catalunya», ha manifestat.

Per part de Podem, el seu líder, Pablo Iglesias, ha dit que està protagonitzant una «telenovel·la» que passa per «camins inescrutables» i ha dit que cal «ja» que hi hagi president a Catalunya perquè s'ocupi «dels problemes de la gent». «Toca parlar de la dependència o dels nens que estudien en barracons i no de qüestions tècniques i jurídiques sobre com es fa la investidura perquè l'informe dels lletrats és inequívoc», ha valorat.

Des de Cs, el portaveu al Congrés, Juan Carles Girauta, li demana que s'entregui i respongui davant la justícia espanyola. «És un pròfug i està obligat a venir a Espanya i respondre davant la justícia», ha manifestat.

tracking