Diari Més

Casado creu que Roger Torrent «comença malament» proposant un «pròfug de la Justícia» com a president

Qualifica el viatge de Puigdemont de «periple esperpèntic» i lamenta que hagi implicat Dinamarca en el conflicte

Imatge de Pablo Casado,

Casado creu que Roger Torrent «comença malament» proposant un «pròfug de la Justícia» com a presidentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dilluns que el president del Parlament «comença malament» proposant Carles Puigdemont per ser investit president de la Generalitat en tractar-se, ha dit, d'un «pròfug de la Justícia». «Ha començat malament, el que no es pot fer és amagar en paraules i to qualsevol indici d'il·legalitat», ha afegit Casado, que ha avisat Torrent que si la Mesa del Parlament continua amb aquesta intenció estarà incorrent en una il·legalitat. D'altra banda, el dirigent popular ha qualificat el viatge de Puigdemont d'aquest dilluns a Copenhaguen per participar en un debat sobre el procés de «periple esperpèntic» i ha lamentat que hagi implicat un «tercer país», en referència a Dinamarca.

Precisament, sobre l'euroordre finalment no dictada pel jutge del Suprem Pablo Llarena després que ho sol·licités la Fiscalia, Casado ha assegurat que respecta «qualsevol decisió» i ha afegit que tant el Tribunal Suprem, com l'Audiència Nacional i la Fiscalia «estan demostrant el compliment estricte de la llei per preservar la unitat d'Espanya».

Sobre les primeres decisions del president del Parlament, Casado ha insistit que «demostren que la voluntat dels independentistes és seguir fent trampes». «Igual que els constitucionalistes hem acatat el resultat de les eleccions, els independentistes haurien també d'acatar la llei», ha assenyalat Casado, que també l'ha advertit Torrent que si va a Brussel·les podrà estar cometent un delicte de malversació de fons del Parlament.

D'altra banda, pel que fa a la reunió que ha sol·licitat Torrent al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, Casado ha comentat que «el president del govern no ha de per què reunir-se amb presidents de parlaments autonòmics i més si s'està proposant una il·legalitat flagrant» i l'ha emplaçat a donar explicacions als serveis jurídics de la cambra.

Per últim, Casado ha tornat a lamentar que Ciutadans no cedeixi un diputat al PP al Parlament perquè els populars puguin formar grup parlamentari i ha assegurat que, en cas contrari, el seu partit els hagués donat l'escó que els manca. «L'independentisme no ha canviat, intentarà fer trampes per vulnerar la llei i per enfrontar-nos a aquesta dinàmica que es repeteix. Els constitucionalistes necessitem enfortir-nos», ha finalitzat.

tracking