Diari Més

Policial

Zoido vol equiparar el sou de la Guàrdia Civil i la Policia al dels Mossos d'Esquadra

El ministre ofereix 1.500 milions d'euros però haurà de convèncer l'executiu perquè augmentin els Pressupostos Generals

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, en una roda de premsa.

Zoido vol equiparar el sou de la Guàrdia Civil i la Policia al dels Mossos d'EsquadraACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha ofert aquest dimarts als responsables sindicals de la Guàrdia Civil i de la Policia espanyola fins a 1.500 milions d'euros en 3 exercicis per equiparar els seus sous amb els dels Mossos d'Esquadra, tal com reclamen des de fa mesos. La proposta d'acord que Zoido ha entregat als representants sindicals d'un i altre cos estableix que Interior es compromet a «impulsar el finançament de l'equiparació salarial total i completa» amb els Mossos i a «sol·licitar l'increment de les partides pressupostàries del Capítol 1» dels pròxims tres pressupostos de cada cos fins al límit de 1.500 milions esmentat. S'aplicaria un terç de la quantitat resultant de la negociació en cadascun dels tres exercicis. Zoido ha presentat la proposta d'acord als sindicats en els plens extraordinaris del Consell de la Policia i del Consell de la Guàrdia Civil que s'han celebrat avui.

Els sindicats de la Policia i la Guàrdia Civil han rebut de manera positiva l'anunci dels 1.500 milions, però han lamentat que es tracti només d'una declaració d'intencions, ja que ara el Ministeri de l'Interior haurà de convèncer els responsables de l'executiu espanyol perquè augmentin les partides corresponents dels Pressupostos Generals de l'Estat.

En un comunicat conjunt, els cinc sindicats majoritaris de la Policia han subratllat que encara no hi ha cap acord signat amb Interior, i han advertit que la seva actitud serà de «màxima vigilància i seguiment» del compromís adquirit per Zoido. En aquest sentit afirmen que no permetran «cap retallada» en altres drets laborals «com a contrapartida».

Vuit formacions de representació dels agents de la Guàrdia Civil, de la seva banda, han signat un altre manifest conjunt en què lamenten que Zoido ha presentat la proposta «sense una xifra mínima» i només amb un «compromís polític». També lamenten que el ministre ha ofert un topall màxim de 1.500 milions d'euros «encara que l'equiparació real –amb els Mossos d'Esquadra- exigís una quantitat major».

També critiquen que la proposta d'Interior exigeix als agents de la Guàrdia Civil acceptar la substitució de qualsevol dret de caràcter sociolaboral que no tinguin reconegut els Mossos per un que sí tinguin reconegut. Els representants del cos temen que en algun cas se'ls pugui empitjorar la situació actual.

Per tot plegat, els representants de la Guàrdia Civil han advertit a Zoido que a una mesa de negociació s'hi ha d'anar «amb diners a la cartera» i han afegit que si es convoca una mesa de treball «sense una xifra mínima de 500 milions d'euros per al 2018» serà «impossible» arribar a un acord.

De moment, la plataforma Justicia Salarial Policial (Jusapol) manté la manifestació convocada per al dia 20 de gener a Barcelona a les 12 del migdia. S'espera que agents de la Guàrdia Civil i de la Policia d'arreu de l'Estat surtin des de la plaça Urquinaona en una marxa per reclamar l'equiparació salarial.

tracking