Diari Més

Un de cada tres Guàrdia Civils de Tarragona vol marxar de Catalunya per l'1-O

La AUGC demana que els Mossos que van complir la Constitució aquell dia passin al seu cos

Imatge de la reunió entre la Asociación Unificada de Guardias Civiles amb el Subdelegat de Govern a Tarragona

1 de cada 3 Guàrdia Civils de Tarragona vol marxar de Catalunya per l'1-OAUGC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest matí s'han reunit el subdelegat de Govern a Tarragona, JordiSierra, i diversos representants dela AsociaciónUnificada deGuardiasCiviles(AUGC) per parlar dels problemes més importants queafecten elsagents i a les seves famílies.

L'entitat ha manifestat que «viuen una situació de ruptura social a les poblacions,a causa delprocés separatista i als escarnis dels sectors més radicals de l'independentisme». Segonsla AUGC, els dies previs i posteriors al referèndum «gran part de la població van rodejar les casernes insultant i amenaçant els Guàrdia Civils i a les seves famílies».

Els representants de la Guàrdia Civil van mostrar el seu malestar a JordiSierrai van afirmar que, segons un sondeig, «un 30% dels agents que donen servei a Tarragona tenen la intenció de marxar fora de Catalunya,per culpa delsproblemes que han tingut els seus fills a les escoles».«Als col·legis i instituts es col·locaven cartells que no tenien res a veure amb l'ensenyament idonaven suport als polítics ingressats a presó», asseguren des de l'agrupació. És per això, que han sol·licitat«el reconeixement de treball a'Zona Conflictiva», condició que tenen els companys destinats al País Basc i Navarra.

També han demanat al subdelegat que expliqui al seu grup parlamentari que es permeti la 'passarel·la' dels Mossos d'Esquadra que van fer complir la Constitució i queestantenint problemes amb els seus companys i amb els seus comandaments a les seves comissaries. Per fer més fàcil el trasllat aposten per «conservar els agents, la província de destí, l'antiguitat, la graduació i l'especialitat» per estalviar recursos de formació i fer només una adaptació a la Guàrdia Civil.

Altres temes que s'han tractat a la reunió han estat l'equiparació salarial amb les policies autonòmiques, la falta de plantilla i de torns de treball a causa del desplegament territorial i que es deixi d'aplicar el Codi Penal Militar a la Guàrdia Civil. Des de l'entitat consideren que «falta un 45% més d'agents a la província per donar resposta a les necessitats del servei a Tarragona».

tracking