Diari Més

Marxen els últims agents de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil desplegats per l'1-O

Han estat uns quatre mesos a Catalunya arran del referèndum català

El vaixell Moby Dada, conegut com a 'Piolín', deixant aquest dijous el port de Barcelona.

El vaixell policial de Tarragona es quedarà a Barcelona per substituir el 'Piolín'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els últims agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplegats a Catalunya amb motiu de l'anomenada Operació Copèrnic han abandonat avui els seus allotjaments en territori català, després d'estar prop de quatre mesos en la comunitat.

D'aquesta manera ha culminat el retir gradual d'aquest contingent policial, que va arribar a xifrar-se extraoficialment en gairebé 20.000 agents, la majoria antiavalots, desplaçats a diversos punts de Catalunya com a reforç per impedir el referèndum independentista de l'1 d'octubre passat convocat per la Generalitat.

Dos dels vaixells creuers que els han allotjat a la capital catalana, el GNV Azzurra i el Rhapsody, salparan diumenge i dimarts, segons han confirmat fonts del port de Barcelona, mentre que el tercer, Moby Dada, que va ser anomenat el del 'Piolín' pels dibuixos del personatge que el decoraven, ja va abandonar el port el 16 de desembre passat.

La resta d'agents que encara quedaven repartits pel territori català, allotjats en diversos establiments, també tornaran avui als seus destins a la resta d'Espanya.

tracking