Diari Més

Rovira aposta per un escenari postelectoral amb una «via dialogada» amb l'Estat forçada per «mediadors internacionals»

La republicana refusa criticar l’ANC pel posicionament sobre Puigdemont i insisteix en concentrar el vot en ERC per «donar un missatge molt clar» i superar Cs el 21-D

Pla mig de la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Rovira aposta per un escenari de «bilateralitat, diàleg i negociació» després del 21-DACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número dos de la candidatura d’ERC al 21-D, Marta Rovira, ha apostat aquest dilluns per un escenari postelectoral amb una victòria dels independentistes, un «missatge molt clar» donat a través d’un resultat d’Esquerra molt per sobre del de Cs, i que permeti obrir una negociació amb l’Estat espanyol gràcies a la pressió d’institucions i personalitats internacionals. «Seria un escenari òptim que, com abans del 10 d’octubre, hi hagués institucions internacionals, governs i mediadors forçant el govern espanyola i el PPC, Cs i el PSC a acceptar els resultats i negociar», ha dit, tot afegint que «aquest acompanyament –dels mediadors- pot portar a obrir una via dialogada i un diàleg sincer». Rovira, a més, ha matisat que tot això voldria fer-ho «sempre amb respecte al mandat que ens hagi donat el poble de Catalunya», i per tant sent «fidels» als postulats independentistes.

Rovira ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa celebrada a la seu d’Efe i RTVE a Catalunya, i ha insistit que tant ella com el cap de llista, Oriol Junqueras, pretenen enviar el mateix missatge respecte d’un eventual futur Govern independentista. I és que la republicana segueix apostant per un executiu liderat per Junqueras però està segura que l’acord amb els sobiranistes arribaria sense problemes. «ERC és i serà lleial als mandats de Catalunya. I ara mateix la cosa va entre ERC i Cs, i la cosa és així. ERC té ganes d’apel·lar al votant perquè una candidatura independentista doni un missatge molt clar en aquestes eleccions guanyant a Cs», ha dit per cridar a unificar el vot sobiranista al voltant d’Esquerra.

En aquest sentit, ERC manté que el seu candidat a presidir la Generalitat és Oriol Junqueras, però ha refusat criticar l’ANC per haver enviar un primer posicionament sobre el retorn de Carles Puigdemont, cap de llista de JxCat, a la presidència de la Generalitat. «Tenim molt clar qui són els nostres adversaris, i en cap cas serà una altre partit o organització i independentista», ha sentenciat.

De la mateixa manera, la republicana ha emmarcat les crítiques de la CUP per no apostar per la unilateralitat «en el context de la campanya electoral», i ha matisat que «ERC no renunciarà a tornar a posar en evidencia al govern espanyol si el govern espanyol vol tornar-se a posar en evidència». «I trobarem la manera de pactar-ho tot, també amb la CUP, que creu que tornarem amb les mans buides i no trobarem via negociada», ha afegit.

tracking