Diari Més

Solidaritat

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio recapta 7,2 MEUR per lluitar contra les malalties infeccioses

Els donatius es podran seguir fent el pròxim 31 de març

Sara Terraza, Wom i Funkystep & The Sey Sisters interpreten al plató “Els rius del món”, cançó inclosa a “El disc de La Marató”.

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio recapta 7,2 MEUR per lluitar contra les malalties infecciosesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio dedicada a la lluita contra les malalties infeccioses va finalitzar les 15 hores d'emissió d'aquest diumenge amb una recaptació de 7.215.676 euros, una quantitat que podria augmentar ja que els donatius es poden seguir fent fins el 31 de març del 2018. El programa de TV3 es va allargar fins a un quart de dues de la matinada aproximadament, quan la presentadora del programa, Helena Garcia Melero, acompanyada del cantant Ferran Aixalà, va fer la darrera actualització del marcador. La 26a edició de la Marató es va dedicar a les malalties infeccioses freqüents, que ja són la causa d'una de cada tres morts al món i que, segons adverteix l'OMS, els pròxims anys es podrien convertir en una greu epidèmia.

La programació de la Marató va combinar un any més la divulgació i l'entreteniment amb la participació de d'investigadors, pacients i professionals de la medicina, per una banda, i diverses activitats i actuacions musicals per l'altra. El periodista Ricard Ustrell va donar el tret de sortida a les 8 del matí a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio i Helena Garcia Melero va començar el programa a TV3 a partir de les deu del matí.

Durant el diumenge, es van programar més de 3.000 activitats a tot el país per recaptar el major nombre de diners però també sensibilitzar la població. Els donatius per a la investigació de les malalties infeccioses freqüents es van poder fer trucant al telèfon 905115050, només ahir diumenge, però es poden continuar duent a terme durant tres mesos més a través del banc o directament per Internet.

tracking