Diari Més

ERC estudia accions judicials contra Santamaría però admet «no tenir massa confiança» en la Fiscalia

Rovira acusa la vicepresidenta espanyola de ser «contradictòria» i «incoherent» per qualificar el procés de ‘fake’ i actuar en contra seva

La número dos de la candidatura d'ERC, Marta Rovira, a la roda de premsa celebrada a la seu d'Efe i RTVE a Catalunya, el 18 de desembre de 2018.

ERC estudia accions judicials contra Santamaría però admet «no tenir massa confiança» en la FiscaliaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La número dos de la candidatura d’ERC al 21-D, Marta Rovira, ha anunciat que el seu partit «estudia si, com ha fet JxCat, s’inicia algun tipus de demanda judicial» contra la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, per les seves declaracions sobre «l’escapçament de l’independentisme» i la responsabilitat de l’executiu estatal. Amb tot, la republicana no té massa esperances en el procediment. «El fet que sigui la mateixa fiscalia que diu que Oriol Junqueras ha d’estar a la presó, no dona massa confiança en que pugui motivar una investigació», ha sentenciat. Tot i això, Rovira –que ha celebrat una roda de premsa des de la seu d’Efe i RTVE a Catalunya- sí ha volgut comentar que les paraules de Santamaría «són una clara confirmació que els polítics que estan presos realment són presos polítics» i «confirma que la clara voluntat que hi ha darrere de la presó és política i que estan presos per ser independentistes».

D’altra banda, s’ha mostrat sorpresa perquè la vicepresidenta hagi qualificat de ‘fake’ el procés des del Senat. «Això no és coherent amb les mesures que ha pres al respecte. Si és un ‘fake’, què fa Junqueras a presó? Com és que ella mateixa diu que ha escapçat el moviment independentista? És contradictori, que s’aclareixi perquè no és coherent», ha sentenciat. A més, ha criticat que des del govern espanyol estiguin «filtrant informes policials» sobre l’1-O i la investigació que hi ha oberta «per impactar directament en el resultat electoral» del 21-D. «I contra això també s’ha de revelar el poble de Catalunya», ha dit.

Per últim, la republicana ha volgut valorar per primer cop les paraules del socialista Josep Borrell, que va parlar de la necessitat de «desinfectar abans de curar les ferides» que creu que l’independentisme ha creat a Catalunya. «És indignant. Ens sembla una falta de respecte a la diversitat i pluralitat política, i a la democràcia. Som una societat radicalment democràtica. I som conscients que som un poble de pobles. El que hem fet sempre és construir un únic poble des de la diversitat i pluralitat», ha replicat.

tracking