Diari Més

El PP veu més probable un govern de la Generalitat presidit per Iceta que per Arrimadas

Els populars, preocupats perquè escons de Tarragona, Lleida i Girona es poden decidir «per un grapat de vots»

El Partit Popular va celebrar un míting a Salou el passat 17 de desembre.

El PP veu més probable un govern de la Generalitat presidit per Iceta que per ArrimadasOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PP reconeix que veu molt més probable una futura Generalitat presidida pel candidat del PSC, Miquel Iceta, que per la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, malgrat que les enquestes concedeixen a la candidata de Cs un resultat molt superior al del 'número u' del PSC a les eleccions del 21D.

Fonts de la direcció nacional del PP admeten aquest escenari davant el major rebuig que provoca Arrimadas entre formacions que poden tenir la clau de la governabilitat de Catalunya, com Catalunya en Comú-Podem.

Davant la tessitura que governi Iceta o els independentistes, les fonts creuen que a Ciutadans no li quedarà més remei que acceptar el candidat del PSC com a president, abans de lliurar el Govern a qui han intentat donar un cop a la democràcia.

Una altra possibilitat, admeten les fonts, és que PSC fins i tot pugui formar un Govern al costat d'ERC i la marca de Podem a Catalunya, sempre que els republicans renunciïn a la via unilateral al camí cap a la independència, en una reedició del Govern tripartit de Catalunya entre el 2003 i el 2010.

Això no obstant, les fonts no volen avançar esdeveniments i mostren la seva confiança en el fet que el PP donarà la volta a les enquestes que sempre castiguen els 'populars' a Catalunya.

Creuen que en els sondejos hi continua havent molt "vot ocult" i que el PP obtindrà uns resultats molt superiors als que vaticinen les enquestes.

Això no obstant, alerten del perill que almenys tres escons es decideixin per un grapat de vots entre el PP i partits que impulsen el procés independentista a les circumscripcions de Lleida, Girona i Tarragona, on el PP s'està jugant escons amb la CUP, ERC i Junts per Catalunya.

tracking