Diari Més

Domènech crida ERC i el PSC a «sortir d'on són» per formar govern

Els comuns asseguren que és «l'única alternativa real» i avisa Cs que no s'abstindran «davant de l'horror»

El cap de llista de CatECP, Xavier Domènech, gesticula al faristol des de Tarragona, l'11 de desembre de 2017 (horitzontal)

Xavier Domènech, CatECP, comunsLaura Cortés

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de files de Catalunya en Comú-Podem a les eleccions del 21-D, Xavier Domènech, ha interpel·lat clarament, per primer cop, a ERC i el PSC perquè moguin fitxa per formar un govern «de progrés, transversal». «Els cridem a sortir d'on són, no podem construir el futur si es mantenen on són», ha assegurat Domènech en admetre que la proposta d'aliança a tres bandes és «molt complex i difícil».

«Ara mateix és l'única alternativa real», ha insistit en assegurar que és una tesi compartida per sectors d'aquestes formacions i de l'electorat. En una conferència al Forum Europa Tribuna Catalunya aquest dijous, Domènech també ha replicat a la cap de files de Cs, Inés Arrimadas, que va demanar-los una abstenció. «Nosaltres hem vingut a canviar les coses, a transformar, no a abstenir-nos davant l'horror», ha etzibat el cap de files dels comuns.

Domènech vol un nou govern després del 21-D que posi al centre les polítiques socials i que deixi de banda la unilateralitat. I són aquestes les condicions que posa a ERC i al PSC per aliar-se i proposar «una sortida». «Aquí no hi ha alternativa 'Frankenstein' que no existeix, és fora de la realitat», ha assegurat en erigir-se en «pal de paller» d'un eventual govern amb socialistes i republicans que hauria d'incorporar, també, agents socials.

I en aquesta línia ha respost a la líder de Cs, que en aquest mateix escenari va tornar a reclamar als comuns una abstenció si són decisius per què pugui formar govern. «Pensar que la solució passa per demanar més retallades als drets socials, per models laborals cada cop més precaris, que diuen que són l'opció regeneradora però no tenen experiència, pensar que la solució passa per atacar l'escola catalana; nosaltres hem vingut a canviar les coses, a transformar, no a abstenir-nos davant de l'horror», ha assegurat Domènech.

Domènech també ha carregat contra el bloc independentista per basar-se en la «confusió»: «La mateixa confusió que ens va dur a prendre decisions irresponsables», ha afegit el cap de files dels comuns. En aquest sentit, ha advertit als possibles votants de la CUP que «tots els camins porten cap a Puigdemont». «És un bloc més de resistència de passat que de construcció de futur», ha advertit Domènech en comprometre's també, en línia amb JxCAT, ERC i els cupaires, amb l'alliberament dels dirigents polítics que són en presó preventiva.

tracking