Diari Més

El govern espanyol redueix a la meitat el nombre d'agents desplaçats a Catalunya

Segons 'El País', el Ministeri d'Interior preveu mantenir uns 3.000 policies i guàrdies civils fins a finals d'any

El creuer GNV Azzurra, atracat al Moll d'Andalusia del Port de Tarragona.

Els estibadors de Tarragona també decideixen no abastir el vaixell policialRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha reduït a la meitat el dispositiu d'uns 6.000 agents de la policia espanyola i la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya des de mitjans de setembre en l'anomenada operació Copèrnic, segons publica aquest divendres El País. El Ministeri de l'Interior té previst mantenir fins a finals d'any, després de les eleccions del 21 de desembre, els 3.000 efectius, aproximadament, que es mantenen a Catalunya en el marc d'aquest dispositiu desplegat per l'1 d'octubre. Segons el rotatiu, el ministeri ha decidit redimensionar el desplegament policial després que s'hagi aplicat sense incidents l'article 155 de la Constitució espanyola i l'absència d'aldarulls al carrer.

Segons xifres que concreta El País, el dispositiu ha estat format per 6.093 agents, 2.929 de la policia espanyola i 3.164 de la Guàrdia Civil. El govern espanyol ha donat molts pocs detalls de l'operació Copèrnic.

La setmana passada va marxar del Port de Barcelona el vaixell que havia allotjat centenars d'efectius Moby Dada, conegut pels dibuixos del Piolín i altres personatges que el decoraven. A Barcelona es mantenen el vaixell Rhapsody i el GNV Azzurra, que fins dijous passat havia estat atracat al Port de Tarragona i que va substituir el Moby Dada. Els altres agents estan allotjats en hotels o altres equipaments.

tracking