Diari Més

Sánchez descarta que el PSC investeixi Arrimadas com a presidenta

«Ni independentistes ni opcions polítiques de dretes»

Imatge del líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Sánchez respecta la decisió però veu «important» que s'extradeixi a l'EstatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha descartat aquest dijous que el PSC investeixi la candidata de Ciutadans al 21D, Inés Arrimadas, com a presidenta de la Generalitat. «El PSC no farà president cap formació ni candidat que abraci l’independentisme», i tampoc «opcions polítiques de dretes», ha afirmat en una entrevista a TVE. Segons Sánchez, els socialistes catalans, igual que el PSOE, volen «un govern que defensi la convivència, la concòrdia, l’autogovern, i que faci polítiques d’esquerres» perquè a Catalunya «hi ha molta gent que està patint les conseqüències del secessionisme» i «avui estem pitjor que fa cinc anys». Després del 21D, ha dit, cal «superar la dinàmica de blocs» i «obrir un nou temps».

Sánchez ha descartat investir Arrimadas perquè Ciutadans és un partit «que està seguint la política territorial del PP» i el que «durant els últims mesos està abraçant el PP». Els socialistes catalans, ha insistit, no investiran un president independentista ni de dretes, perquè defensa «teixir ponts i obrir espais de convivència, i l’espai de la convivència no està a la dreta del PP».

Segons Sánchez, la posició del PSC i del PSOE són «coincidents», i «és una bona forma de demostrar als catalans i a la societat espanyola» que es dues formacions «es puguin entendre» en el «plantejament federal». «Sempre hi ha hagut una coordinació molt positiva entre les dues organitzacions» des que Iceta i ell són responsables dels dos partits, ha dit.

Ha insistit que la reforma de la Constitució «té a veure amb la regeneració i la defensa de drets i llibertats», i també ha d’implicar una «revisió de l’Estat autonòmic». Cal «avançar cap a una nova Espanya autonòmica» sense «recentralitzar competències», com volen, ha dit, el PP i Ciutadans.

Sánchez ha admès que el suport de la seva formació al 155 ha estat «transcendental» per «traslladar un missatge d’unitat» i què es comprengués «millor» a l’exterior la necessitat d’aplicar aquest article per «normalitzar» la situació a Catalunya. «El 155 no suspenia res, va ser l’independentisme qui va suspendre l’autogovern».

També ha apuntat que «no té gaire a dir» sobre la «decisió personal» de Puigdemont de «sortir fora d’Espanya» tret que «li agradaria que estigués a Espanya i fent campanya», tot i que «la qüestió judicial s’ha de dilucidar en els termes de l’aplicació de la llei» i «la política ha d’anar per una altra banda». «El que hagi decidit l’Audiència Nacional benvingut sigui».

tracking