Diari Més

Societat

Les denúncies de menors per agressions masclistes s'incrementen un 11% respecte el darrer any

Els detinguts menors d’edat per aquest delicte també han augmentat lleugerament. En concret, fins a l’octubre s’han detingut 29 menors, 2 d’ells al Camp de Tarragona

Vuit dones han mort des de gener fins a l'octubre de 2017 a causa de la violència de gènere.

Les denúncies de menors per agressions masclistes s'incrementen un 11% respecte el darrer anyPixabay

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han rebut des de gener fins a octubre del 2017 un total de 10.968 denúncies per violència de gènere, cosa que representa un augment del 3,5% respecte el mateix període que l’any passat. En el marc d’aquestes dades, és especialment preocupant l’increment que han experimentat les denúncies interposades per joves menors d’edat, que han incrementat en un 11%. Es tracta de noies que han patit violència de gènere per part de les seves parelles o ex parelles o bé que han estat maltractades a la vegada que la seva mare.

En aquest sentit, també han augmentat lleugerament els detinguts menors d’edat relacionats amb agressions masclistes. En aquest cas han augmentat un 0,7%, ja que 29 dels 4.355 detinguts en el total de l’any són nois de menys de 18 anys. D’aquests 29 menors, dos han estat detinguts al Camp de Tarragona. Les detencions en menors han augmentat especialment en les franges de 16 i 17 anys.

Pel que fa a les víctimes mortals, fins a l’octubre d’aquest 2017 s’han hagut de lamentar 8 morts a causa de la violencia de gènere. Dues de les dones mortes havien interposat denúncies anteriorment mentre que la resta no havia posat en coneixement de la policia la seva situació.

En relació als tipus de violència de gènere, la violència psicològica representa un 42,2%, la violència física un 40,1%, la violència sexual un 2,7% i altres violències, entre les quals destaca l’econòmica, un 15%.

Protegir a les víctimes i prevenir conductes masclistes

Els Grups d’Atenció a la Víctima (GAV) estan especialitzats en l’atenció i seguiment de les víctimes de violència de gènere. Actualment els GAV realitzen seguiment de 14.901 expedients. Aquest 2017 un 6,2% del total de dones ateses són menors d’edat, mentre que la franja d’edat on més víctimes es concentren és la dels 21 als 50 anys.

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra també treballen en la prevenció de conductes masclistes. Ho fan mitjançant xerrades adreçades a joves de 14 a 20 anys amb l’objectiu d’ensenyar-los a detectar comportaments masclistes en la relació de parella. En les sessions ja hi ha participat més de 14.000 joves.

tracking