Diari Més

Serveis públics

L'Administració ha de pagar 140.000 euros a 35 mossos lesionats en acte de servei

El Contenciós Administratiu considera que la Generalitat és responsable subsidiària en tant que els agents treballen per a ella

Els mossos ja no hauran d'esperar més resolucions per reclamar en cas de lesions en acte de servei.

L'Administració ha de pagar 140.000 euros a 35 mossos lesionats en acte de serveiMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els jutjats contenciosos administratius número 1 i 6 de Barcelona han condemnat l'administració a indemnitzar amb 140.000 euros 35 agents dels Mossos d'Esquadra lesionats en acte de servei. Segons s'explica des del sindicat policial SAP-FEPOL, es tracta de casos en què els autors de les lesions es declaraven insolvents i no feien front a les indemnitzacions, i l'Administració tampoc ho feia. A parer del sindicat, això causava «un sentiment d'indefensió absoluta» als agents, algun dels quals feia «més de cinc anys» que esperaven ser restituïts d'alguna manera.

Des del sindicat s'explica que la justícia s'ha basat en l'anomenat principi d'indemnitat, que considera l'Administració responsable subsidiària de les lesions dels agents, en tant que treballen per a ella.

El sindicat celebra la sentència que, segons diu, permetrà a partir d'ara als agents reclamar per casos d'aquest tipus a l'Administració sense haver d'esperar a cap judici.

tracking