Diari Més

Puigdemont lloa el «coratge» dels funcionaris davant els «adversaris de l'administració que s'ha construït entre tots»

El president envia una carta als treballadors públics que es manifesten contra «l’atac del 155» i per la «legitimitat i autoritat del Govern» ara destituït

El president Puigdemont conversa amb l'ACN el 10 de novembre del 2017.

Puigdemont està «disposat» a encapçalar la llista unitària de l'agrupació d'electors per «deure moral»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president Carles Puigdemont ha enviat una carta als treballadors públics i funcionaris de la Generalitat coincidint amb la concentració que han fet aquest dimarts a la tarda a la plaça Sant Jaume per protestar contra «l’atac que suposa l’aplicació de l’article 155» i en defensa de «l’autoritat i la legitimitat del Govern» ara destituït per l’Estat. A la missiva, Puigdemont lloa el «coratge» dels funcionaris i agraeix el seu «suport» en un moment on «els adversaris d’aquesta idea de país i d’administració catalana que s’ha construït entre tots, entre persones de pensaments molt diferents» –en referència al govern espanyol i el PP- diu que «volen aconseguir a través del Consell de Ministres i l’aparell repressor el que no han aconseguit a les urnes i no aconseguiran mentre neguin el respecte per la voluntat de la gent».

Puigdemont ha «agraït» el gest dels funcionaris que aquest dimarts s’han concentrat a Barcelona i ha dit que amb persones amb «el seu compromís amb les institucions» hi ha «molt bon camí per fer». «Com a president, jo el vull recórrer amb tots vosaltres. Des de Brussel·les o des de les presons, el Govern sap quina és la seva feina i perquè ens la volen impedir. Els fa por la democràcia i la força de la gent, els feu por vosaltres i la vostra dignitat, els fa por la vostra determinació a no baixar el cap i resignar-vos», els ha dit als treballadors públics a la carta.

Per últim, Puigdemont ha assegurat que la iniciativa dels funcionaris «omple d’esperança i ànim» al Govern ara destituït i els «esperona a continuar lluitant pel mateix que proposen al manifest els treballadors públics». I és que centenars de membres del cos funcionarial de la Generalitat s’han concentrat convocats per la Intersindical i el col·lectiu Servidors.Cat a la plaça de Sant Jaume, amb consignes i cartells contra l’aplicació del 155 i demanant l’alliberament dels «presos polítics».

tracking