Diari Més

Actualitat

Puigdemont haurà d'acatar el 155 si vol cobrar 112.000 euros a l'any de pensió

Si s'acollís a l'article l'expresident tindria dret a percebre uns 9.000 euros bruts al mes

Imatge de Puigdemont durant el seu discurs en l'acte a Brussel·les amb 200 alcaldes, el 7 de novembre.

Puigdemont recorda que «l'1-O va costar 1.000 ferits, destrosses a escoles i 300.000 euros al dia en vaixells al port»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha dictat en una instrucció que se li informi en el termini de 10 dies hàbils, si l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, sol·licita acollir-se a l'aplicació de l'article 155. Entre altres mides, aquesta suposaria que Puigdemont i la resta del Govern haurien de cessar dels seus càrrecs.

La Llei d'Estatuts dels expresidents, impulsada fa anys pel expresident Jordi Pujol, preveu que Carles Puigdemont pogués cobrar una pensió corresponent al 80% del salari que estava cobrant com a President. Si es dóna el cas, haurà de sol·licitar-lo, i Cristóbal Montoro decidirà si autoritza o no donar-li la pensió.

El salari de l'expresident de la Generalitat era d'uns 140.000 euros bruts, d'aquesta manera, en el cas de sol·licitar-lo i ser acceptat tindria dret a percebre una pensió de 112.000 euros anuals, uns 9.000 euros bruts al mes.

Aquesta assignació és incompatible amb l'acompliment d'un càrrec públic, amb un treball o activitat en l'àmbit públic o privat i amb la participació en consells d'administració d'empreses públiques o privades.

tracking