Diari Més

El PPC estudia denunciar les declaracions «infames» que assenyalaven que el govern espanyol volia «morts al carrer»

Xavier Garcia Albiol assegura que «en cap moment» es va contemplar que l'exèrcit fes acte de presència als carrers

alt

Xavier García Albiol, José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular Català (PPC) i candidat a la presidència de la Generalitat en les eleccions del 21 de desembre, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que la forma s'ha acudit als serveis jurídics de la formació per estudiar si són motiu de denúncia que la secretària general d'ERC, Marta Rovira i el president Puigdemont diguessin que el govern espanyol preparava una resposta contundent «amb morts» a la declaració d'independència. Albiol considera «infames» aquestes declaracions que apunten «que govern d'Espanya volia morts a Catalunya», ha dit. El líder popular també ha assegurat que «en cap moment» es va contemplar que l'exèrcit fes acte de presència als carrers. Un escenari que veuria més «lògic» en casos de terrorisme, com en els atemptats del passat mes d'agost a Barcelona i Cambrils.

Xavier Garcia Albiol ha fet aquestes declaracions després d'una visita, aquest dimarts, a l'Institut Tecnològic LEITAT, on s'ha referit al fet que Barcelona fos aquest dilluns descartada en primera ronda de ser la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA). El líder popular considera exclusió de la capital catalana –quan fa uns mesos es va considerar que era una de les ciutats favorites-, «és conseqüència exclusiva del clima d'irresponsabilitat del Govern».

«Em produeix indignació, vergonya i enrogiment escoltar alguns representats de l'exgovern independentista, del PDeCAT o del propi Puigdemont culpar el govern d'Espanya, que ha apostat fins al darrer moment treballant que Barcelona sigui la seu d'aquesta important agència», ha apuntat. En aquest sentit, el president del PPC ha mostrat el seu neguit davant la pèrdua de competitivitat de Catalunya, en àmbits com el tecnològic ocupant, segon diu Albiol, el lloc 114 en un rànquing de 220 regions europees.

A més, ha dit que «la inversió per a centres tecnològics privats és inexistent i irrisori», i que això «acaba tenint conseqüències». Per això, ha constatat que «el pròxim Govern de Catalunya ha de seguir avançant en l'àmbit de col·laboració entre les administracions públiques», però també «s'ha d'obrir a un nou model, que és el de la col•laboració amb els organismes privats», ha assenyalat.

El president del PPC ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa posterior a una visita a la seu que el Centre Tecnològic Leitat té al districte 22@ de Barcelona. Ho ha fet acompanyat de Joan Parra, president d'aquesta companyia, fundada l'any 1906, acreditada per ACCIÓ i reconeguda pel Ministeri d'Economia i Competitivitat, que té per objectiu fomentar la col•laboració i la cooperació, aportant coneixement i experiència en un entorn global. En el seu web, Leitat assenyala que «té la missió de Gestionar Tecnologies per a crear i transferir valor Social, Mediambiental, Econòmic i Industrial sostenible a les empreses i entitats, a través de la investigació i els processos tecnològics».

tracking