Diari Més

Albiol es dirigeix als jubilats catalans i alerta que les pensions «estan en risc» si guanya l'independentisme

El president del PPC diu que estudien denunciar Arran pel tuit contra Maza: «No els pot sortir gratis»

alt

Xavier García Albiol, José Manuel Maza, fiscal general de l'Estat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC i candidat a la Generalitat, Xavier García Albiol, ha apel·lat aquest dilluns al vot dels jubilats catalans per «garantir» les pensions contra l'independentisme. «Els pensionistes han d'anar a votar el 21-D. Amb un PP fort, aquestes pensions estan garantides», ha afirmat Albiol, que ha precisat que si el procés de ruptura s'hagués materialitzat a Catalunya «les pensions o bona part d'elles estarien en risc». «Si Catalunya fos independent, els pensionistes no estarien cobrant la seva pensió», ha sentenciat el president del PPC, que ha demanat que els resultats del 21-D no portin «més incertesa i inestabilitat». «Amb les coses del menjar no es juga», ha puntualitzat. Paral·lelament, Albiol ha avançat que estudiaran denunciar la formació Arran pel «tuit ofensiu» contra el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, en què van publicar una foto del fiscal cap per avall junt amb la frase «Fins mai, Maza». «És repugnant i inadmissible. I creiem que no els pot sortir gratis», ha afirmat líder dels populars catalans.

«Amb nosaltres s'acaba la broma», ha continuat Albiol, que ha volgut recordar que els anticapitalistes donaven suport al Govern de Puigdemont. «Això demostra com estava de decadent Catalunya, pensar que gent amb aquesta degradació humana ens ha governat durant dos anys», ha reflexionat en veu alta el president del PPC. «Estudiarem si és denunciable i, si finalment ho és, ho farem», ha insistit Albiol, que ha volgut tornar a expressar el suport a la candidatura de Barcelona per ser la seu de l'Agència Europea del Medicament, a poques hores de la decisió final de la UE. «Esperem que la crisi política provocada per l'independentisme i el trencament del pacte de govern a Barcelona no afectin ni condicionin la decisió sobre la ubicació de l'EMA», ha assenyalat Albiol. «El que és segur, és que no ajuden a aconseguir un objectiu de gran importància per a Catalunya i per a tot Espanya», ha sentenciat el líder del PPC.

Cs a València, com Groucho Marx

Paral·lelament, Albiol s'ha mostrat contrariat per la presència de Cs a la manifestació de dissabte per reclamar un millor finançament al País Valencià. «Com és possible que Cs vagi a una manifestació de la mà dels independentistes de Compromís?», s'ha preguntat el president del PPC, que ha acusat la formació taronja de dir una cosa a Catalunya i fer el contrari a València. «Es tracta d'una irresponsabilitat i d'una falta de principis alarmant, com si es tractés de Groucho Marx», ha criticat Albiol. «Diuen combatre l'independentisme a Catalunya i a València van darrera una pancarta amb ells. Caldria més coherència i serietat, no tot val per desgastar el govern d'Espanya», ha comentat el president del PPC, que ha volgut finalitzar traient ferro a les últimes enquestes electorals del 21-D, que pronostiquen una forta davallada del PPC en intenció de vot.

Albiol ha posat sobre la taula la credibilitat dubtosa dels sondejos en els darrers comicis, el tradicional «vot ocult» que acostumen a tenir els populars catalans i el pronòstic d'una gran participació el proper 21-D, per desmuntar aquests hipotètics mals resultats del PPC. «Per tant, estic convençut que tindrem uns grans resultats i que serem un partit fort a Catalunya», ha conclòs el líder popular.

tracking