Diari Més

Rivera retreu a PDeCAT i ERC que incloguin persones investigades a les llistes del 21-D

Arrimadas denuncia que el procés provoca que els restaurants tanquin i vagin treballadors al carrer

Albert Rivera i Inés Arrimadas a la manifestació de SCC.

Rivera assegura que Puigdemont viu «en una realitat paral·lela» i crida a fer-lo fora el 21-DACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Cs, Albert Rivera, ha retret a PDeCAT i ERC que portin persones investigades per la justícia a les seves llistes del 21-D. «No volem imputats per malversació de fons per gestionar els diners de la Generalitat. No volem imputats per gestionat ajuntaments. Volem gent neta, honrada, que no estigui sota sospita», ha defensat des de Barcelona on ha participat en un acte sobre turisme juntament amb la candidata de Cs a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas. Per la seva banda, Arrimadas ha reivindicat que el 21 de desembre s'ha de posar fi al procés i ha alertat dels perjudicis que, segons ella, provoca el turisme. «Cada setmana que seguim en el procés, hi ha restaurants que tanquen, hotels que baixen la facturació, treballadors que van al carrer i encàrrecs que es cancel·len», ha assegurat.
Rivera també ha defensat que Barcelona ha de tornar a ser una «capital espanyola i mundial delturisme»i deixar de patir «els llasts del procés separatista i les ocurrències de l'alcaldessa Ada Colau». Cs ha qualificat l'actual moment de «dolorós en termes econòmics»i ha denunciat que el «desafiament separatista»està afectant un sector que representa el 16% del PIB espanyol.
El líder de Cs s'ha mostrat molt crític amb Colau, a qui ha acusat de posar la ciutat de Barcelona «al servei de l'independentisme i dels antisistema la ciutat de Barcelona», la qual cosa «suposa una pèrdua d'oportunitats, d'ocupació i d'ingressos», ha afegit.
Per la seva banda, Inés Arrimadas ha alertat que «el turisme és un termòmetre molt ràpid i un dels sectors més sensibles a la realitat política i social»i ha assegurat que la «inestabilitat política»a Catalunya l'ha perjudicat. «El Govern de la Generalitat que més ha perjudicat Catalunya i en menys temps ha estat el de Puigdemont i Junqueras», ha criticat, tot recordant que «de l’estelada no es menja, ni vénen inversions ni turistes».
En referència a la denúncia de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que aquest divendres va assegurar que l'Estat havia amenaçat amb morts, Arrimadas ha afirmat que s'estan traspassant «tots els límits»i ha considerat que s'estan inventant «barbaritats»per tapar el «fracàs»del procés separatista. En aquest context, la líder de Cs a Catalunya ha lamentat que s'hagi deixat el seny pel camí i ha recomanat «més senyera i menys estelades».

Arrimadas també ha cridat a votar el 21 de desembre per posar «fi al procés»i iniciar «una nova etapa d'estabilitat, seguretat jurídica, creació d'ocupació i en la qual es prioritzin les polítiques socials». «El 21D ens ho juguem tot: les inversions a Catalunya, seguir sent potència capdavantera en turisme, la creació d'ocupació, la pau social, el passaport espanyol i europeu i, en definitiva, el futur dels catalans», ha conclòs.

En la mateixa línia, la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona i també secretària de Turisme del partit, ha criticat les polítiques restrictives de Colau -com en les llicències d'allotjaments turístics- i ha apostat per «fer una bona política per facilitar idees de negoci, crear ocupació i fomentar la innovació».
tracking