Diari Més

L'Estat diu que no hi haurà cap «interferència informàtica» el 21-D tot i les «ingerències des de Rússia i Veneçuela»

El portaveu del govern espanyol insisteix que s'han enviat notícies falses en servidors situats en territori rus i veneçolà

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Méndez de Vigo diu que l'endarreriment dels Jocs és una mostra de «seny»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que no hi haurà «cap interferència informàtica» que pugui afectar els resultats de les eleccions del 21 de desembre, tot i insistir en què s'han produït «ingerències» en el procés català que tenen com a origen Rússia i Veneçuela. Méndez de Vigo apunta que, en la suposada situació que hi hagués algun atac informàtic, hi haurà les actes de les meses –controlades per interventors i apoderats dels diferents partits- per acreditar els resultats. «Davant de consultes il·legals, aquestes seran eleccions que tindran de tot: cens, interventors i resultats reals i no inventats», ha dit posant-ho en contraposició del que, per a l'Estat, va ser l'1-O. Ara bé, ha tornat a assegurar que s'han registrat «ingerències» pel que fa a la situació política de Catalunya procedents de servidors situats en territori rus i veneçolà i que han enviat «notícies falses».

El govern espanyol insisteix en les «ingerències» que s'han produït des de territori rus i veneçolà. Des del Consell de Ministres, el portaveu de l'executiu de Rajoy ha afirmat que els servidors que han difós aquestes «notícies falses» estan situats en aquests dos països tot i que «es poden manipular des de qualsevol lloc».

Ha recordat que és un tema que no només afecta Espanya sinó que és «transnacional» i que, per tant, el ministre d'Exteriors, Alfonso Dastis, va decidir posar en coneixement del Consell de Ministres de la UE que, segons Méndez de Vigo, «ja hi està treballant».

El govern rus ha demanat a l'Estat que aporti proves d'aquestes «ingerències» però Méndez de Vigo ha subratllat que les acusacions «mai van adreçades cap als dos governs». «Només diem que s'han constatat informacions que en territori rus i veneçolà hi havia servidors que emetien notícies falses, és un tema de comunicació i ja queda clar però si algú ens demana algun aclariment li farem en aquest sentit», ha manifestat.

Tot i insistir en les «ingerències», Méndez de Vigo ha volgut diferenciar-ho de les possibles amenaces informàtiques a les eleccions del 21-D. Segons ha remarcat, no hi ha «perill» perquè el recompte el fa una «empresa acreditada» i, a més, es fa a mà i sota la supervisió d'intervenció i apoderats dels partits.

tracking