Diari Més

Ciutadans diu que és «mentida» que l'Estat amenacés el Govern amb «violència extrema»

El PSC tampoc es creu l'acusació de ERC sobre l'amenaça de l'Estat de «sang» i «morts al carrer» si no s'aturava el procés

Imatge d'arxiu del portaveu de Cs, Carlos Carrizosa.

Ciutadans diu que és «mentida» que l'Estat amenacés el Govern amb «violència extrema»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El fins ara portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, ha assegurat que és «mentida» que l'Estat amenacés el Govern amb «violència indiscriminada». És la resposta a la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, que aquest divendres al matí ha acusat l'executiu espanyol d'amenaçar la Generalitat amb «violència extrema, sang i morts al carrer» si no aturava el procés. En un contacte amb la premsa aquest migdia, Carrizosa ha acusat la número dos d'Esquerra de «victimista», i ha asseverat que les seves acusacions «no tenen fonament». En aquest sentit, el dirigent de Cs ha dit que les paraules de Rovira li recorden la pel·lícula Mentider compulsiu de Jim Carrey, i ha afirmat que ERC «sempre menteix».

Iceta tampoc es creu les paraules de Rovira

El primer secretari del PSC i candidat a la presidència de la Generalitat, Miquel Iceta, ha afirmat que no es creu les paraules de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, en què ha acusat l'estat espanyol d'haver amenaçat el Govern amb utilitzar «la violència extrema» i provocar «sang» i «morts al carrer» si continuava endavant amb el procés independentista. «Es veuen amb l'obligació d'explicar un gran desastre i, per tant, han de buscar alguna excusa per la qual no es fessin les coses», ha manifestat. En relació amb la petició de Marta Pascal a ERC d'investir Carles Puigdemont encara que Junts Per Catalunya (JxCat) no guanyi les eleccions del 21-D, Iceta ha demanat al PDeCAT que abandoni el «gènere fantàstic i de ciència ficció i torni al realisme» perquè Puigdemont no és el president «efectiu» de la Generalitat, després de la seva destitució per part del govern espanyol.

El govern espanyol qualifica les afirmacions de Rovira de «burda bola»

Per la seva banda, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha qualificat de «burda bola» les manifestacions de Marta Rovira. Segons Méndez de Vigo, són «mentides» com les que els dirigents independentistes –ha dit- han llançat al llarg del procés respecte a l’impacte econòmic i els suports internacionals que havia de tenir la declaració d’independència. Malgrat les preguntes dels periodistes respecte a possibles accions judicials en resposta a Rovira, Méndez de Vigo ha apuntat que es tracta de declaracions «polítiques» que el seu executiu respon també des de l’àmbit polític.

tracking