Diari Més

El Ministeri d'Interior gastarà 2,4 milions d'euros en la compra de porres antidisturbis per la Guàrdia Civil

El BOE publica avui la licitació per adquirir 30.000 unitats

Dos agents antiavalot de la Guàrdia Civil davant de diversos ciutadans amb els braços enlaire després d'entrar al Pavelló Firal de Móra la Nova i endur-se una urna.

El Ministeri d'Interior gastarà 2,4 milions d'euros en la compra de porres antidisturbis per la Guàrdia CivilACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A l'espera que es compleixi la promesa d'equiparació salarial entre les policies feta pel ministre d'Interior Juan Ignacio Zoido, els agents de la Guàrdia Civil podran gaudir de noves eines de defensa.

2.400.000 euros nets. Aquesta és la quantitat que la Prefectura d'Assumptes Econòmics de la Guàrdia Civil gastarà en la compra de 30.000 «defenses extensibles amb les seves fundes», és a dir, porres pels agents de diverses unitats del cos de seguretat. El Ministeri d'Interior del Govern espanyol publica avui al BOE l'anunci de licitació per l'adquisició d'aquestes armes destinades al cos. Les empreses interessades en aquest subministrament, poden presentar les seves ofertes fins al 7 de desembre. Segons la revista Defensa –que es feia ressò de les previsions d'Interior fa una setmana– les 30.000 porres es repartiran en tres anualitats de 10.000 unitats entre 2018 i 2019. 2,4 milions d'euros suposen un cost unitari de 80 euros per «defensa extensible».

Segons el plec de clàusules del concurs, consultat per Diari Més, les defenses extensibles hauran de tenir una dimensió mínima de 505 mm. i màxima de 530 mm.

Subministrades per una firma de Barcelona

Fins ara, aquest tipus d'equips per la Guàrdia Civil s'han adquirit a la firma de Barcelona Andreu Soler Associats o AASIAS, que comercialitza a Espanya els productes de la firma ASP. Aquesta empresa catalana imparteix també cursos al personal que utilitza aquestes defenses.

tracking