Diari Més

Societat Civil Catalana convoca una manifestació per diumenge «a favor de la democràcia, la convivència i el diàleg»

La mobilització es farà al Passeig de Gràcia després que divendres el Senat hagi votat les mesures del 155

Pancarta que agafaven diverses autoritats polítiques i que obria la manifestació convocada per Societat Civil Catalana per aturar el

Societat Civil Catalana convoca una manifestació per diumenge «a favor de la democràcia, la convivència i el diàleg»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Societat Civil Catalana ha convocat per aquest diumenge una manifestació «a favor de la democràcia, la convivència i el diàleg dins de la llei». Segons ha anunciat l'entitat a través d'un comunicat, es farà a les 12 hores del migdia al Passeig de Gràcia de Barcelona dos dies després que el Senat voti divendres les mesures concretes per aplicar l'article 155 de la Constitució. Societat Civil Catalana defensa que «és el moment de recuperar el seny i dir sí a la democràcia, sí a la solidaritat, si a la convivència i a la concòrdia entre els ciutadans i sí al diàleg i a la negociació respectant la Constitució i el marc legal vigent». L'entitat defensa que l'aplicació del 155 «garanteix l'autogovern» a Catalunya i la consideren una «mesura necessària» perquè es respecti l'Estat de dret i les lleis.

Societat Civil Catalana considera «inacceptable» que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, «parli en nom de tots els catalans» en les seves declaracions institucionals i defensa que «ni tan sols representa la majoria».

A més, l'entitat sosté que «no es pot tolerar» que tingui intenció de declarar la independència basant-se en el referèndum de l'1-O, tenint en compte que va ser una votació «sense cens i convocada i celebrada de forma il·legal i unilateral».

Per aquests motius Societat Civil Catalana fa una crida «a tots els catalans i espanyols que se senten demòcrates» a sortir al carrer per expressar que no volen viure fora de la llei i reclamin que es respecti la Constitució i l'Estatut.

tracking