Diari Més

Forcadell es compromet a «defensar la sobirania del Parlament» i denuncia un «cop d'estat de facto»

La presidenta del Parlament defensa que voler suspendre la cambra catalana vulnera la Constitució

Carme Forcadell.

Carme Forcadell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha compromès a «defensar la sobirania del Parlament, a defensar-ne les plenes retribucions i els drets dels 135 diputats a exercir les seves funcions» davant del que ha qualificat com a «cop d'estat de facto» i «l'atac més greu a les institucions catalanes des del seu restabliment». «No farem cap pas enrere», ha reblat. En una declaració institucional, acompanyada dels membres de la Mesa Lluís Guinó, Anna Simó, Joan Josep Nuet i Ramona Barrufet, Forcadell també ha defensat que l'article 155 de la Constitució no permet la suspensió del Parlament i ha advertit que «els que s'omplen la boca parlant de la Constitució cauran en una flagrant inconstitucionalitat».

«El govern espanyol pretén que deixi de ser un parlament democràtic i això no ho permetrem», d'aquesta manera Forcadell ha respost a l'anunci del govern espanyol de treure a la cambra catalana la competència d'escollir el president de la Generalitat, entre d'altres.

Davant del que ha qualificat com a «atac més greu a les institucions catalanes des del seu restabliment», Forcadell ha dirigit un missatge de «fermesa i esperança» als catalans per garantir el compromís a defensar la sobirania del Parlament i els drets del 135 diputats que conformen la cambra.

«Ens comprometem a defensar la democràcia, amb fermesa. Perquè sabem que els conflictes polítics es resolen políticament. No farem cap pas enrere. Ens comprometem avui més que mai a treballar sense descans perquè el Parlament continuï representant allò que han votat els catalans», ha reblat la presidenta.

Forcadell ha lamentat que després de donar «presos polítics com a resposta a la petició de diàleg», avui el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, hagi «traspassat tots els límits anunciant l'execució d'un cop d'estat de facto amb el qual pretén escapçar i apropiar-se de les institucions catalanes».

La presidenta del Parlament també ha denunciat que el govern de Rajoy vol retirar els drets als 135 diputats que, segons ha apuntat, tenen tota la legitimitat de defensar el seu posicionament. Així mateix, ha defensat que el Parlament actual és el «més legitimat de tota la història recent», tenint en compte la participació sense precedents de les eleccions del 27-S.

De fet, segons Forcadell, ni l'article 155 de la Constitució permet fer el que pretenen. I ha alertat que «els que s'omplen la boca parlant de la Constitució cauran en una flagrant inconstitucionalitat en voler suspendre el Parlament».

tracking