Diari Més

La Guàrdia Civil traslladada a Catalunya per l'1-O denuncia «l'abandonament» d'Interior

Els agents tenen la incertesa de quan tornaran a casa i se'ls a prorrogat la seva estància almenys fins el 2 de novembre

Imatge exclusiva que ha tret el Diari Público sobre com viuen els agents traslladats a Catalunya.

La Guardia Civil traslladada a Catalunya per l'1-O denuncia «l'abandonament» d'InteriorDiari Público

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents de la Guàrdia Civil que van ser traslladats a Catalunya i províncies properes per donar suport a les actuacions per impedir el referèndum de l'1-O denuncien «l'abandonament» que pateixen per part d'Interior, segons ha publicat el diari Público aquest 20 d'octubre.

Segons cita elPúblico, fins a quatre agents de la Guàrdia Civil i la Policia porten un mes dormint en petites habitacions. Els efectius policials dormen en lliteres en unes instal·lacions creades amb intendència de l'Exèrcit. Els agents no tenen dies de descans, i tenen l'incertesa i falta de notícies de quan tornaran a casa.

Arran de les circumstàncies del conflicte que hi ha entre el govern central i el de Carles Puigdemont, l'estada dels agents s'ha vist prorrogada de moment fins al 2 de novembre en vista de l'aplicació de l'article 155.

D'ençà que van començar a arribar a Catalunya, l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) ha comprovat les precàries condicions de vida dels agents, i també que el ministre d'Interior, Juan IgnacioZoido, no ha complert la seva paraula.

Segons un comunicat d'AUGC, els agents denuncien que «se'ns va habilitar un fil directe amb el Ministeri per solucionar les queixes, els dubtes o preocupacions que tinguessim per donar-nos una solució efectiva i ràpida. També se'ns va demanar responsabilitat en atenció a la situació excepcional per la qual travessem tots» ha replegat Público.

No obstant això Interior no s'ha manifestat a complir aquestes peticions. AUGC ha afegit que «avui estem en condicions de dir que aquí els únics que han complert han estat els i les guàrdies civils comissionats o destinats a la zona de Catalunya. El Govern no ha complert, ni està complint, amb els guàrdies civils. I la nostra paciència s'ha esgotat».

tracking