Diari Més

L'exministre i històric dirigent del PSC, Joan Majó, abandona el partit pel suport al 155

Ho ha comunicat per carta a Miquel Iceta, primer secretari dels Socialistes catalans

Imatge d'arxiu de l'exministre socialista, Joan Majó.

L'exministre i històric dirigent del PSC, Joan Majó, abandona el partit pel suport al 155ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució a Catalunya, que planifica el govern del PP, amb el suport de Ciutadans, ja s'ha cobrat la primera víctima de pes dins el socialisme català.

JoanMajó, exministre d'Indústria i Energia l'any 1985 amb el govern deFelipeGonzález, ha decidit abandonar el PSC per la seva postura davant l'aplicació del 155.

Majó, que va ser alcalde de Mataró iés consideratun dirigent històric dins l'estructura del PSC, ha enviat aquest 20 d'octubre una carta al primer secretari socialista, MiquelIceta, en la qual li comunica la decisió d'estripar el carnetde laformació.

En la carta, que aquest divendres ha donat aconèixerel digital El Món, el dirigent explica que no s'identifica amb el «corrent independentista», però que ha discrepat de forma creixent amb moltes de les polítiques del PSC.

Majóafegeix que no pot acceptar el paper que està fent la direcció del PSOE «a Madrid i a Brussel·les», i tampoc el silenci que manté el PSC al respecte. L'exministre afegeix que, «no vullrecolzarde cap manera, ni directament ni indirecta, la política del PP. tal com diu i sembla que està fent el PSOE».

Recorda, a més, que ell és un dels fundadors del PSC, una raó que li serveix per mantenir, amb la gran majoria de la gent amb la, «que durant tants anys hem fet feinaplegats», i amb el mateix MiquelIceta, «la mateixa actitud d'amistat i d'estimació de sempre».

tracking