Diari Més

La fiscalia no recorrerà la llibertat provisional de Trapero

El ministeri públic recorda que la causa es pot ampliar a l'1-O i notifica les mesures cautelars al Govern per si ha de prendre mesures disciplinàries contra el major

Josep Lluís Trapero abandona l'Audiència Nacional.

Trapero declara que el 20-S haurien fet un dispositiu diferent si la Guàrdia Civil els hagués avisat de l'operacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de l'Audiència Nacional espanyola ha decidit no recórrer la interlocutòria de la magistrada Carmen Lamela que va deixar en llibertat provisional el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, dilluns passat. Tot i que el ministeri públic va demanar presó incondicional, considera que les mesures cautelars contra el major, retirada de passaport, prohibició de sortir d'Espanya i presentació quinzenal als jutjats, de moment són suficients. Igualment, explica que les mesures cautelars són provisionals i la mateixa magistrada deixa oberta la porta a ampliar aquestes mesures.

El ministeri fiscal recorda que la interlocutòria de la magistrada només feia referència als fets del 20 de setembre davant la Conselleria d'Economia, però la denúncia davant l'Audiència Nacional es podria ampliar a l'1-O.

Per últim, la fiscalia demanarà a la magistrada Lamela que notifiqui oficialment la interlocutòria al Departament d'Interior «pels efectes legals que siguin oportuns conforme a la legislació que regula el seu estatut professional».

tracking