Diari Més

Forn, sobre convocar eleccions: «S'analitzarà i es decidirà el que es cregui més convenient»

El conseller d'Interior manté l'aposta pel diàleg amb el govern espanyol i lamenta el «rebuig constant» de la Moncloa

Imatge d'arxiu del conseller d'Interior, Joaquim Forn.

Forn reconeix que potser no es podrà votar a tots els col·legis l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Interior, Joaquim Forn, ha respost a l'oferiment de l'estat espanyol d'aturar l'aplicació de l'article 155 de la Constitució si la Generalitat convoca eleccions autnòmiques assegurant que «s'analitzarà, es veurà i es decidirà el que es creu més convenient de fer». Forn ha evitat declinar o acceptar clarament la proposta del govern espanyol, mentre ha insistit en defensar la via del diàleg. «L'oferta de diàleg hi és des del primer dia, des que se suspèn la declaració d'independència, però davant d'això només hi ha hagut detencions i l'amenaça del 155», ha afegit el conseller. En una atenció a la premsa després de visitar les reformes del parc de Bombers de Vilafranca del Penedès, Joaquim Forn també ha criticat la petició de la Fiscalia per ampliar la investigació contra el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, lamentant que el govern espanyol «vol embrutar la imatge dels Mossos d'Esquadra».

Forn ha subratllat que la Generalitat manté l'aposta pel diàleg amb el govern espanyol per desencallar el procés independentista i s'ha mostrat «sorprès» pel darrer oferiment de Mariano Rajoy, recordant i criticant el recent empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. «Crec que des del govern de la Generalitat continuem mantenint la voluntat de diàleg però els fets no es veuen correspostos pel govern de l'estat. En qualsevol cas, s'analitzarà, es veurà i es decidirà el que es creu més convenient», ha afegit.

Evitant respondre de forma clara si el Govern accepta o rebutja la proposta de convocar eleccions autonòmiques, el titular d'Interior ha reiterat el missatge que el president Puigdemont va exposar a la carta enviada dilluns a Mariano Rajoy: «Quan es diu una cosa és perquè s'hi creu, i nosaltres hem cregut fermament en el diàleg».

D'altra banda, preguntat sobre la petició de la Fiscalia d'ampliar la investigació de l'Audiència Nacional contra el major dels Mossos per un delicte de sedició per la seva actuació durant el referèndum, Forn ha replicat que aquesta acusació «no té cap base». Segons el conseller, la finalitat d'aquesta petició és «embrutar» la imatge del cos i ha defensat que el dia 1 d'octubre els Mossos «van actuar bé, aconseguint els efectes buscats sense causar ferits, sense que hi hagués repressió, com si va fer la Guàrdia Civil i la policia espanyola».

tracking