Diari Més

Infraestructures

ACS, a punt de quedar-se amb la majoria de les autopistes catalanes

La seva filial alemanya Hochtief ha llençat una OPA per fer-se amb el 100% d'Abertis

L'AP-7 és una de les autopistes que podria passar a controlar la filial d'ACS.

ACS, a punt de quedar-se amb la majoria dels autopistes catalanesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ACS ha presentat, a través de la seva filial alemanya Hochtief, una oferta publica d’adquisició (OPA) pel cent per cent d’Abertis a un preu de 18,76 euros per acció, 2,26 euros més que els oferts per la italiana Atlantia (16,5 euros), segons la documentació remesa al supervisor borsari.

L’oferta, que permet cobrar tot o part de l’esmentada contraprestació en accions de nova emissió d’Hochtief -de la qual ara ACS controla el 71,7 %-, suposa valorar Abertis en 18.580 milions d’euros, davant els 16.341 milions d’euros posats sobre la taula per Atlantia.

La unió d’Hochtief i Abertis donaria lloc a un gegant mundial d’infraestructures, del qual ACS passaria a controlar menys del 50 % després de la corresponent ampliació de capital per fer front al canvi d’accions que ofereix (0,1281 accions noves d’Hochtief per cada acció d’Abertis).

Entre altres opcions, per dur a terme l’esmentada unió s’estudia una fusió per absorció d’Abertis per Hotchief i altres societats de la companyia alemanya i que el nou grup cotitzi a Alemanya.

L’oferta deixada per Hochtief està condicionada a l’acceptació d’almenys el 50 % més una acció d’Abertis i a què optin per la contraprestació en accions 193.530.179 títols de la concessionària espanyola, el màxim permès.

Tenint en compte aquest topall i l’equació de canvi, el nombre d’accions noves d’emissió d’Hochtief ascendirà, com a màxim, a 24.791.216 títols, segons la documentació enviada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en la que es detalla que ACS ha refusat al seu dret de subscripció preferent a l’ampliació de capital de la seva filial alemanya.

L’operació, aprovada pel Comitè Executiu i el Consell de Supervisió d’Hochtief, compta amb un aval de JP Morgan per valor de 14.963 milions d’euros.

L’oferta també queda condicionada que obtingui el vistiplau d’autoritats del Brasil (Transport, Competència i Telecomunicacions) i de la Comissió Europea, entre d’altres.

Minuts abans de conèixer-se l’oferta, la CNVM suspenia la cotització a ACS i Abertis, les accions del qual es canviaven en aquell moment a 17,70 euros (17.529 milions), així com a la filial d’aquesta Cellnex.

El passat 9 d’octubre, la CNMV va aprovar l’opa presentada per Atlantia pel cent per cent d’Abertis a raó de 16,5 euros per acció (part també cobrable en accions de nova emissió de la italiana).

Des que Atlantia formalitzés la seua oferta al juny, ACS havia reconegut davant del supervisor borsari que sospesava la possibilitat de llançar una opa competidora i que aquesta podria instrumentar-se a través d’Hochtief.

ACS tenia de termini fins demà, dijous, per presentar la sol·licitud d’autorització de la seua oferta davant de la CNMV, que haurà de contestar en un màxim de set dies hàbils si l’admet a tràmit i explicarà amb 20 dies per dictaminar si l’autoritza o la denega.

No obstant això, aquest termini de 20 dies tornarà a córrer cada vegada que el supervisor borsari sol·liciti informació o nous documents a l’oferent i des de la recepció des dels mateixos.

Una vegada autoritzada l’opa d’ACS, els accionistes d’Abertis disposaran de 30 dies per decidir quina oferta accepten. Durant aquell termini, tant la firma espanyola com Atlantia podran millorar la seva oferta tantes vegades com vulguin i hauran de tornar a sol·licitar autorització.

Cinc dies abans que acabi el període d’acceptació, que serà fixat per la CNMV, ambdues companyies podran presentar la seva oferta final en «sobre de tancat» o mitjà equivalent.

Atlantia, per ser el primer oferent i sempre que no hagi desistit, tindrà l’última paraula i podrà millorar la seva oferta si no és inferior en un 2 % a la d’ACS.

En cas d’optar per millorar-la, l’oferta d’Atlantia haurà de superar en almenys un 1 % a la d’ACS i es tornarà a obrir un termini d’acceptació de 15 dies.

Les autopistes gestionades per Abertis a Espanya

AP-7 Montmeló- El Papiol

AP-2 Saragossa-Mediterrani Invicat 66 C-31 / C-32 Montgat-Palafolls

C-33 Barcelona-Granollers Aumar 468 AP-7 Tarragona-Alacant

AP-4 Sevilla-Cadis Avasa 294 AP-68 Bilbao-Saragossa Iberpistas 70 AP-6 Villalba-Adanero Aucat 47 C-32 Castelldefels-Sitges-El Vendrell Castellana 51 AP-51 Villacastín-Àvila

AP-61 San Rafael-Segòvia Aulesa 38 AP-71 Lleó-Astorga Trados 45 14 M-45 Tram II Accesos de Madrid 61 R-5 Madrid-Navalcarnero

R-3 Madrid-Arganda Túnels 41 Túnel de Vallvidrera

Túnel del Cadí Henarsa 62 R-2 Madrid-Guadalajara Ciralsa 33 Circumval·lació d'Alacant Autema 48 C-16 Sant Cugat-Terrasa-Manresa

tracking