Diari Més

La CUP insisteix que el Parlament proclami la República abans que el govern espanyol apliqui l'article 155

Salellas apunta que si el Govern explica la seva estratègia i és transparent «tot pot ser temporalitzable»

El diputat de la CUP Benet Salellas atén els mitjans als passadissos del Parlament

La CUP insisteix que el Parlament proclami la República abans que el govern espanyol apliqui l'article 155ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP ha insistit que el Parlament ha de proclamar la República abans que el govern espanyol apliqui l'article 155 de la Constitució. En una atenció als mitjans des dels passadissos de la cambra, el diputat cupaire Benet Salellas ha apuntat: «Com que no veiem fórmula que això es desencalli, la millor forma és que el 155 ens agafi proclamats». A més, el dirigent anticapitalista ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que expliqui quina estratègia està seguint. En aquest sentit, Salellas ha apuntat que si el Govern és «transparent» i fa públiques les línies que pretén seguir «tot pot ser correcte i temporalitzable i es poden entendre moltes coses». D'altra banda, el diputat de la CUP també ha defensat que el Parlament no faci plens ordinaris perquè el país viu una situació «d'absoluta excepcionalitat».

Salellas considera que hi ha una «consciència clara» de majories perquè el Parlament no torni a l'activitat autonòmica ordinària, per la qual cosa la CUP defensa que la cambra només pot convocar-se per a defensar la seva pròpia sobirania i la veu de la gent que va votar l'1-O. En aquest sentit, el diputat independentista ha constatat que només amb la República ja en marxa s'aconseguirà que la comunitat internacional vegi Catalunya com un actor. I, a partir d'aleshores, el nou Estat podrà començar a construir aliances i abordar el diàleg que es demana, sempre segons Salellas.

«Un mur de formigó»

Pel que fa a les declaracions de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría -que aquest dilluns al matí ha exposat que l'Estat considera que Puigdemont no ha respost el requeriment de Madrid, i l'ha emplaçat a portar el diàleg al Congrés-, Salellas ha insistit que la línia és la dels últims dies: «Construir un mur de formigó davant les propostes de diàleg i mediació que hi ha des de Catalunya».

És per això que la CUP reitera que sense emergir com a Estat i com a República «difícilment» es podrà entrar en el context de diàleg i d'interlocució «d'igual a igual» amb l'Estat. Així mateix, Salellas ha subratllat que la setmana passada, quan s'havia de declarar la independència, tots els actors internacionals «treballaven» per la qüestió catalana. I que, en canvi, aquesta setmana, que sembla que la possibilitat de declarar la independència «no és gaire propera» els mateixos actors internacionals no estan pas intervenint.

tracking