Diari Més

JxSí treballa amb la CUP per «concretar» al Parlament els resultats vinculants de l'1-O

Llach assegura que l'empresonament de Sànchez i Cuixart fa que Espanya entri en la «tenebrosa llista d'estats que necessiten tenir presos polítics per sobreviure»

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

JxSí treballa amb la CUP per «concretar» al Parlament els resultats vinculants de l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup parlamentari de Junts pel Sí (JxSí) ha anunciat que treballa de manera conjunta amb la CUP, fent una crida constituent, i de manera «pactada», per la «concreció parlamentària dels resultats vinculants de l'1-O». Així ho ha explicat el president de la coalició, Lluís Corominas, sense entrar en més detalls, en una roda de premsa al Parlament al costat de la portaveu del grup, Marta Rovira, i el diputat Lluís Llach, aquest dimarts 17 d'octubre al migdia. Al seu torn, Llach ha condemnat l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart -respectivament-, i ha dit que l'Estat ho pot «disfressar com vulgui», però ha asseverat que la decisió de la jutgessa fa que Espanya entri en la «tenebrosa llista d'estats que necessiten tenir presos polítics per sobreviure». En aquesta línia, Corominas ha afegit que el govern espanyol és «covard» i ha sentenciat que no té valentia per fer política. «Espanya ja té presos polítics, Espanya no és una democràcia», ha conclòs.

Corominas ha apuntat que JxSí parla amb la CUP per acordar les passes següents, i ha reiterat el «compromís» per a fer «vinculant» el resultat de l'1-O i la República. En aquesta línia, Rovira ha manifestat que «no s'hi valen equidistàncies» perquè la «repressió política» de l'Estat és «molt greu». Així, la també secretària general d'Esquerra ha fet una crida perquè la ciutadania es manifesti aquest dimarts 17 d'octubre per a reclamar la llibertat de Sànchez i Cuixart, en la convocatòria de l'ANC i Òmnium de les 20:00 hores als Jardinets de Gràcia fins a Francesc Macià.

Rovira ha insistit que JxSí té «molt clar» què fer els propers dies, i ha constatat que «només hi ha un camí molt clar» en la situació que ha provocat l'Estat. Sobre les converses amb la CUP, la portaveu del grup parlamentari majoritari s'ha limitat a dir que s'està «treballant» amb la força anticapitalista.

Finalment, Llach ha instat la ciutadania a no caure en provocacions després de l'empresonament de Sànchez i Cuixart, i a ser «lleials al pacifisme», tal i com han reclamat sempre els presidents de l'ANC i Òmnium.

tracking