Diari Més

Colau considera una «barbaritat» que Sànchez i Cuixart vagin a presó per convocar una manifestació pacífica

L'alcaldessa ja havia advertit abans de conèixer la decisió que això «allunya el diàleg»

Ada Colau.

Colau ja ha decidit què votarà l'1 d'octubreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat aquest dilluns el seu «rebuig frontal» a la presó preventiva decretada per al president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i el de l'ANC, Jordi Sànchez, i ho ha considerat una «barbaritat». «Rebuig frontal a la presó preventiva per convocar una manifestació pacífica! És una barbaritat. Tot el suport a Òmnium i a l'Assemblea», ha apuntat del seu compte personal de Twitter. Una estona abans, en conèixer la petició de la Fiscalia en aquest sentit, Colau ja ha avisat que era «totalment injust i un greu error» que el ministeri fiscal fes aquesta petició, una posició que «allunya el diàleg».

Altres dirigents de l'Ajuntament s'han posicionat clarament en contra de la decisió de la jutgessa. El primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, ha considerat una «vergonya» que torni a haver «presos polítics» a l'Estat. «La resposta a la mobilització pacífica no pot ser mai la presó», ha afegit.

També Jaume Asens ha constatat via Twitter que «torna l'Espanya en blanc i negre dels presos polítics». «Tornarem a patir, tornarem a lluitar i tornarem a vèncer», ha dit utilitzant l'etiqueta 'No passaran'. Asens ha dit que no havia vist mai una «aberració jurídica tan gran» en 20 anys com a advocat, i ha conclòs dient que «no hi ha pitjor tirania que la que s’exerceix a l’ombra de la llei».

tracking