Diari Més

ERC reclama «fer un pas més» i titlla de «de fet gravíssim» la decisió d'empresonar Sànchez i Cuixart

La secretària general dels republicans insta «per necessitat» a «activar políticament allò que faci falta per protegir allò que és realment essencial en un estat democràtic i de dret»

La secretària general d'ERC i diputada de JxSí, Marta Rovira.

ERC reclama «fer un pas més» i titlla de «de fet gravíssim» la decisió d'empresonar Sànchez i CuixartACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha reclamat aquest dilluns al vespre fer «un pas més» després que la jutgessa Carmen Lamela hagi decretat presó incondicional comunicada per als presidents de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d'Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, acusats d'un presumpte delicte de sedició. I creu que cal fer-ho perquè «el que està en risc són els nostres drets humans i fonamentals i la nostra capacitat d'iniciativa política», recull un comunicat dels republicans. «Per necessitat, cal activar políticament allò que faci falta per protegir allò que és realment essencial en un estat democràtic i de dret», ha afegit en qualificar la decisió judicial de «fet gravíssim». Rovira també ha apel·lat a la serenitat, la calma, la determinació i al civisme.

Rovira considera que la decisió d'empresonar els dirigents de les entitats sobiranistes suposa «traspassar una línia absolutament vermella». Ho ha dit en recordar que la decisió judicial contra Sànchez i Cuixart arriba just el dia que el Govern ha posat sobre la taula una oferta de diàleg.

«És l'afectació principal de tots els drets fonamentals i els drets humans que és la llibertat individual, però sobretot cal tenir molt present que darrere de tot això hi ha una clara persecució d’una determinada opció política», insisteix el comunicat. És en aquest sentit que la número 2 d'Esquerra ha advertit que s'hi haurà de respondre «des d’un punt de vista social però també polític».

tracking