Diari Més

Zoido respon a Puigdemont que la «pau, fermesa i democràcia» «no es poden entendre» fora del marc legal

El ministre de l'interior no descarta activar la «previsió legal» per facilitar el pas d'agents dels Mossos a la policia estatal «si les circumstàncies ho recomanen»

Imatge d'arxiu del ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido.

Zoido: «Els assetjaments a policies i guàrdies civil són actes d'odi i totalitarisme i tindran una resposta jurídica»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, afirma que la «pau, fermesa i democràcia» a què s'ha referit el president Puigdemont en l'ofrena floral a la tomba de Lluís Companys, no es poden entendre «fora del marc legal». En declaracions als mitjans abans d'una reunió amb ministres de l'interior europeus a Sevilla, Zoido ha demanat a Puigdemont que «escolti la societat catalana», que ha conduït «al caire del precipici», ha dit, i li ha recordat que «encara és a temps» de fer marxa enrere, en referència a la resposta que el president de la Generalitat ha de donar aquest dilluns al requeriment del govern espanyol. El ministre també s'ha referit a un possible transvasament d'agents de Mossos d'Esquadra a la policia estatal. Zoido ha dit que avui «no és una prioritat» però que «si les circumstàncies ho recomanen» es podria posar en marxa la «previsió legal» per fer-ho possible.

tracking