Diari Més

El primer ministre belga planteja la «mediació internacional o europea» si fracassa el diàleg entre Catalunya i Espanya

Charles Michel diu a 'Le Soir' que la crisi catalana «posa a prova» la Unió Europea perquè hi ha en joc «qüestions fonamentals» com la llibertat d'expressió

El president espanyol, Mariano Rajoy, amb el primer ministre belga, Charles Michel.

El primer ministre belga planteja la «mediació internacional o europea» si fracassa el diàleg entre Catalunya i EspanyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre belga, Charles Michel, planteja la «mediació internacional i europea» si es constata un «fracàs definitiu» del diàleg entre Catalunya i Espanya. En una entrevista al diari belga 'Le Soir', Michel assegura que la crisi catalana «posa a prova» la Unió Europea perquè hi ha en joc «qüestions fonamentals com l'expressió del vot, d'opinió o l'ús de la força». Michel descriu la situació com una «crisi institucional i política» i aposta primer per un «diàleg hispano-català». «Només si constatem un fracàs definitiu (del diàleg) es podrem plantejar una mediació internacional i europea», indica.

Michel, de fet, també va ser el primer mandatari europeu en mostrar el seu rebuig per la violència policial de l'1-O. En una piulada, Michel va dir que «la violència mai pot ser la resposta» i va fer una crida al «diàleg».

El diari 'Le Soir', un dels de referència a Bèlgica, constata que el tema català probablement es tractarà durant la reunió que els caps d'estat i de govern de la UE celebraran dijous i divendres vinent a Brussel·les, tot i que no està en l'agenda oficial.

Michel, liberal francòfon, és primer ministre de Bèlgica amb el suport, entre d'altres, dels nacionalistes flamencs de l'N-VA.

tracking