Diari Més

Patrimoni

Inversió pública per promocionar l'obra de Gaudí a la Pobla de Lillet, al Berguedà

Es tracta del Xalet de Catllaràs, que es vol aprofitar per atraure el 'turisme industrial'

Imatge d'arxiu del Xalet de Catllaràs, obra d'Antoni Gaudí.

Inversió pública per promocionar l'obra de Gaudí a la Pobla de Lillet, al BerguedàACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Xalet del Catllaràs de la Pobla de Lillet (Berguedà), construït per Antoni Gaudí, i l'estació de Trail del Berguedà -un circuit per córrer per camins de muntanya que té una extensió de 500 quilòmetres- acaben de rebre un ajut de 246.000 euros, que s'emmarca en els plans de foment del turisme que atorga la Generalitat provinents del repartiment de la taxa turística.

El president del consell comarcal, David Font, ha assenyalat que el projecte de l'Estació de Trail, que també ocuparà un espai dins els Xalet del Catllaràs, serà un actiu del territori per atraure turisme esportiu cap al Berguedà i, a la vegada, turisme industrial que visiti l'obra de Gaudí.

La finalitat de la inversió és donar un millor servei al corredor, amb més zones d'autocaravanes o la instal·lació de consergeries electròniques en diferents punts del recorregut, entre d'altres, però també preveu intervencions en el patrimoni industrial del Xalet del Catllaràs, amb la millora de les finestres o l'aposta per les energies renovables. Les obres podrien estar enllestides el primer semestre del 2019.

tracking