Diari Més

Rull insisteix que la qüestió rellevant és si Rajoy «recull el guant» de la via del diàleg o no

El conseller de Territori opina que el president espanyol ha de donar resposta en comptes de fer preguntes

alt

reus, hard rock, aeroport, josep rull

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha insistit que la «qüestió rellevant» és si el president espanyol, Mariano Rajoy, «està a l'altura o no i recull el guant de la via del diàleg» o no. En declaracions a la premsa aquest dimecres al matí des del Saló Nàutic de Barcelona, Rull ha respost així la declaració de Rajoy, que minuts abans ha requerit al cap del Govern, Carles Puigdemont, que aclareixi si aquest dimarts a la nit va declarar la independència, i ha aplanat el terreny per aplicar l'article 155 de la Constitució. En aquesta línia, el conseller ha afegit que el president espanyol ha de "donar resposta" en comptes de «fer preguntes».

Així mateix, Rull ha reiterat que la resposta és si Rajoy accepta o no el guany que ha ofert Puigdemont i el Govern -en suspendre la declaració d'independència-, si aposta per la via del diàleg, de la mediació, de la democràcia i de la política, o bé si aposta per la via de la imposició i la justícia. «És el dilema que té sobre la taula», ha constatat el conseller.

En aquesta línia, Rull ha asseverat que l'executiu insistirà «tantes vegades com faci falta» que ara és l'hora del diàleg i de la democràcia, i que el Govern «no es mourà» d'aquesta base. «Si ens criden a seure a una taula de diàleg el Govern sempre hi serà», ha subratllat. A més, el conseller ha dit que ara cal veure en quins «termes» s'expressa el requeriment de Rajoy, i ha apuntat que entén que aquesta via ja serveix per «iniciar el 155».

Vaixells als ports

Finalment, Rull ha opinat que si els vaixells de la policia espanyola es queden als ports de Barcelona i Tarragona encara uns dies més es constata que «forma part de la resposta equivocada del no diàleg», una via que «no s'entén», segons el conseller. «A vegades els fets parlen més alt que les paraules», ha conclòs.

tracking