Diari Més

El Debat de Catalunya al Congrés

Rivera: «Diàleg sí però entre demòcrates i compatriotes, no el podem fiar a una taula fosca o un mediador internacional»

El líder de Cs demana a Rajoy que actuï «amb fermesa i sense complexes» i li demana, en català, que convoqui eleccions a Catalunya

Albert Rivera durant la intervenció al Congrés, aquest 11 d'octubre.

Rivera: «Diàleg sí però entre demòcrates i compatriotes, no el podem fiar a una taula fosca o un mediador internacional»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Cs, Albert Rivera, insisteix que no es pot dialogar «amb els que liquiden la llei i els drets dels ciutadans» i, per tant, tira per terra les aspiracions del Govern d'aconseguir una mediació. «Diàleg sí, però només entre demòcrates i compatriotes, no podem fiar a una taula fosca o a un mediador internacional el que li correspon al Parlament», ha manifestat durant la seva intervenció al ple del Congrés on ha comparegut Rajoy per valorar les conseqüències de l'1-O. Rivera també ha celebrat que «Rajoy hagi rectificat» i hagi activat la via del 155 aquest dimecres 11 d'octubre amb l'enviament d'un requeriment a Puigdemont. «Ha d'actuar amb fermesa i sense complexes», ha manifestat. Com porta fent en les darreres setmanes, demana al govern espanyol que apliqui el 155 i convoqui eleccions. Enguany ha tornat a fer la mateixa petició i s'ha dirigit al Congrés en català per demanar a Rajoy que hi posi data. «Votarem, volem votar», ha dit, fent seu el clam dels ciutadans que defensaven el referèndum.

Rivera assegura que l'Estat «no pot renunciar a aplicar la Constitució» i ha defensat que el paper dels legisladors és aplicar les lleis. «No entenc per què acusen Rajoy d'amagar-se darrera la llei, és el que ha de fer», ha manifestat.

Ha apel·lat a tots els espanyols «a donar-se la mà, també si pensen diferent». Tot, per salvaguardar la unitat de l'estat espanyol. «Jo no tinc cap complex de compartir amb Aznar, González o Sánchez diagnòstic i solucions», ha manifestat Rivera, que afegeix que el problema el tindria «si ho compartís amb els que volen liquidar la sobirania».

Novament, ha demanat a Rajoy que apliqui el 155 per convocar eleccions i ho ha fet adreçant-se al plenari del Congrés en català. «No tenim por a les urnes, volem votar i votarem, falta posar-hi data», ha dit, fent seves les proclames dels ciutadans en favor del referèndum.

tracking