Diari Més

Milers de persones es concentren al Passeig de Lluís Companys esperant la declaració de Puigdemont

Els concentrats segueixen els esdeveniments a través de pantalles gegants

Persones concentrades al passeig de Lluís Companys per seguir la compareixença del president de la Generalitat.

Milers de persones es concentren al Passeig de Lluís Companys esperant la declaració de PuigdemontACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones s'han concentrat aquest dimarts a la tarda al Passeig de Lluís Companys de Barcelona esperant la declaració del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sobre l'aplicació dels resultats del referèndum d'autodeterminació de l'1-O. Els assistents s'han concentrat en aquesta cèntrica avinguda de la capital catalana convocats per l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural per seguir a través de pantalles gegants de televisió la declaració de Puigdemont davant del Parlament. L'ambient ha estat festiu durant les hores prèvies a les 18.00h i amb una gran presència de banderes i proclames favorables a la independència. Fins pocs minuts abans de les 18.00h, la presència policial a la zona és pràcticament nul·la i no s'ha detectat cap contramanifestació contrària a la independència.

«Hem seguit tot el procés i les manifestacions i creiem que avui és el punt culminant, no podíem faltar-hi, és un dia per ser-hi», ha assenyalat la Júlia, una jove de Manresa que s'ha sumat a la concentració del passeig de Lluís Companys amb una colla de la universitat. «Tenim molta esperança que acabi bé i que el president faci el que és millor per a tots; nosaltres creiem que és declarar la independència. També tenim el cuc de no saber què passarà fora d'aquí i com reaccionarà la gent. És una barreja d'emocions», ha expressat.

«Venim a donar suport i fe al president i a la cambra", ha afirmat Andreu Tolrà, que s'ha desplaçat a Barcelona amb una comitiva de tractors de diversos indrets del Maresme, com Teià o el Masnou. "Si el sector primari et dona suport, ho tens guanyat», ha subratllat Tolrà, que ha vist com els tractors aparcats als peus de l'Arc de Triomf es convertien en tota una atracció per a les selfies. «Donarem suport al que sigui, a una DUI o una DUI a mitges», ha assegurat.

Núria Roig, de Barcelona, hi ha coincidit: «És un gran dia de joia i acceptarem plenament el que digui Puigdemont. Ens agradaria una DUI, però donem ple suport al Govern i a la CUP, que són els que arrisquen. H i tenim molta confiança». Roig, que és coordinadora de la Fundació Randa - Lluís Maria Xirinacs, ha aprofitat per reivindicar la seva figura: «Va ser un gran lluitador i tenia tota la raó quan va dir que la Transició estava mal feta i que s'hauria d'haver lluitat més».

«Ja ho tenim això, ja ho veig fet!», ha exclamat Marga, que ha participat en la concentració amb un grup d'amics de Sant Feliu de Guíxols. «No ens n'hem perdut ni una. Sempre hi som. Per les concentracions en suport dels detinguts, també hi érem», ha afegit.

tracking