Diari Més

La Guàrdia Civil demana el bloqueig dels comptes de la ANC i Òmnium

Consideren a les dues associacions, com a principals movilitzadores, juntament amb la Generalitat, de l'independentisme català

Imatge d'arxiu del president de l'ANC, Jordi Sànchez, atenent els mitjans de comunicació.

La Guàrdia Civil demana el bloqueig dels comptes de la ANC i ÒmniumTània Tàpia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha sol·licitat aquest dimarts 10 d'octubre a l'Audiència Nacional que es bloquegin els comptes i s'investiguin les finances dels presidents de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium, liderades per Jordi Sànchez i JordiCuixart,respectivament.

Segons publica aquest dimarts El País, la petició de la Guàrdia Civil és exhaustiva, i demana que s'investiguin i bloquegin comptes, dipòsits, préstecs, targetes de crèdit, xecs, fons d'inversió, així com tots els seus titulars i autoritzats.

SegonsEl País, la Guàrdia Civil considera a les dues associacions, ANCi Òmnium, com a principals movilitzadores, juntament amb la Generalitat, de l'independentisme català.

Sànchez i Cuixart estan investigats per sedició pels intents d'impedir l'actuació de la Guàrdia Civil el passat 1 d'octubre als diferents col·legis electorals de Catalunya.

Per altra banda,en un atestat registrat el divendres 6 d'octubre en l'Audiència Nacional, segons relata El País, els investigadors de la Guàrdia Civil també han demanat a la magistrada, Carmen Lamela, que ordeni als Mossos d'Esquadra que identifiquin «a tots i cadascun dels agents» del cos policial autonòmic que es van enfrontar amb ells mentre tractaven de complir per la força amb el mandat judicial d'impedir el referèndum il·legal d'autodeterminació del passat 1 d'octubre.

tracking