Diari Més

Rivera agraeix a Puigdemont, Junqueras i la CUP que «hagin unit tots els espanyols»

Albiol assegura que si el president del Govern declara la independència la resposta de Rajoy estarà «a l'altura» de la situació

Rivera, amb Arrimadas, a l'escenari de la manifestació de Barcelona.

Rivera agraeix a Puigdemont, Junqueras i la CUP que «hagin unit tots els espanyols»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president estatal de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha donat les gràcies al president del Govern, Carles Puigdemont, el vicepresident, Oriol Junqueras, i la CUP, que «hagin unit tots els espanyols». En un contacte amb la premsa des de Via Laietana, durant la manifestació espanyolista convocada per Societat Civil Catalana (SCC) aquest diumenge al migdia, Rivera ha assegurat que el Govern i els cupaires no passaran a la història per trencar Espanya -ja que, segons ell, no ho aconseguiran-, sinó per haver fet adonar a tots els espanyols que el nacionalisme es podria «carregar»l'Estat. Al seu torn, el líder del PPC, Xavier García Albiol, ha assegurat que si Puigdemont declara la independència dimarts que ve, la resposta del president espanyol, Mariano Rajoy, estarà «a l'altura»de la situació. Finalment, el vicepresident de SCC José Domingo ha demanat al Govern que faci «marxa enrere»perquè «res no l'empara»per a declarar la independència.
Domingo també ha carregat contra la frase «els carrers seran sempre nostres», que ha ressonat sobretot les últimes setmanes per les mobilitzacions del sobiranisme. Segons el dirigent de SCC, la sentència és «totalitària i incompatible amb la democràcia»perquè els carrers són de tota la ciutadania. Finalment, ha asseverat que hi haurà «un abans i després»d'aquesta manifestació que ha aplegat desenes de milers de persones a Barcelona, algunes vingudes d'arreu de l'Estat.

Al seu torn, la cap de files de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha proclamat que aquest diumenge és el dia de la «majoria silenciosa»menyspreada pel Govern. A més, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, ha dit que el cop d'estat de la Generalitat ha de fer marxa enrere. D'altra banda, la diputada parlamentària del PPC Andrea Levy ha manifestat que avui es comença a «conquerir l'esperança»a Catalunya. També ha parlat l'exministre socialista Celestino Corbacho, que ha reclamat a Puigdemont que no caigui en l'«error»de declarar la independència, i ha demanat «voluntat de diàleg»dins la legalitat i la Constitució espanyola.

tracking