Diari Més

Trapero declara que el 20-S haurien fet un dispositiu diferent si la Guàrdia Civil els hagués avisat de l'operació

El major dels Mossos surt satisfet de l'Audiència Nacional després de presentar el seu relat dels fets

Josep Lluís Trapero abandona l'Audiència Nacional.

Trapero declara que el 20-S haurien fet un dispositiu diferent si la Guàrdia Civil els hagués avisat de l'operacióACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha declarat aquest divendres a l'Audiència Nacional que la policia catalana hauria fet un dispositiu diferent el 20 de setembre si la Guàrdia Civil els hagués avisat de l'operació que van fer, amb una quarantena d'escorcolls arreu de Catalunya, amb epicentre al Departament de la Vicepresidència, Economia i Hisenda a la Rambla de Catalunya. Trapero ha declarat durant gairebé una hora davant la magistrada Carmen Lamela i fonts pròximes al major han indicat que n'ha sortit satisfet, ja que ha pogut contrarestar el relat de l'informe de la Guàrdia Civil, molt diferent al que ha explicat Trapero. El major ha defensat que el dispositiu que es va posar en marxa per part dels Mossos va ser correcte.

Trapero ha respost a totes les preguntes durant gairebé una hora de declaració per un presumpte delicte de sedició. Quan ha acabat, i no se li ha aplicat cap mesura cautelar.

Segons fonts pròximes al major, Trapero ha sortit satisfet d'haver pogut explicar el seu relat, molt diferent del que tenien la jutgessa i la Fiscalia a partir d'un informe elaborat per la Guàrdia Civil. Trapero ha defensat el dispositiu que va fer els Mossos aquell dia i que van activar quan l'operació de la Guàrdia Civil, ordenada pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, ja estava en marxa.

De fet, el major dels Mossos ha declarat que la policia catalana es va assabentar de la quarantena d'escorcolls previstos per aquell dia a través dels mitjans de comunicació, i ha defensat que el dispositiu hauria estat diferent si haguessin tingut la informació de manera anticipada. Les mateixes fonts remarquen que no se'ls va avisar i que no en saben els motius.

Els escorcolls van tenir com a epicentre la Rambla de Catalunya, on hi ha la seu del Departament de Vicepresidència, Economia i Finances, on es van concentrar durant hores milers de persones.

A la sortida, Trapero ha rebut els aplaudiments d'un grup de diputats i senadors catalans i bascos que des de primera hora s'han concentrat per seguir les declaracions i mostrar suport als investigats per sedició. Entre les formacions, hi ha ERC, PDeCAT, En Comú Podem, CUP, PNB i Bildu. Quan ja estava al carrer Gènova, a punt de pujar al cotxe, uns ciutadans l'han escridassat l'han acusat de «traïdor».

Abans de la declaració de Trapero hi ha hagut la de la intendent dels Mossos Teresa Laplana, que ho ha fet per videoconferència per motius de salut. Després, ha estat el torn del president d'Òmninum, Jordi Cuixart, i del president de l'ANC, Jordi Sànchez.

tracking