Diari Més

La comissió de mediació demana «aturar urgentment les decisions que augmentin la tensió»

El grup liderat per l'ICAB es reuneix amb el president i els consellers Turull i Mundó per reclamar «excloure cap solució unilateral»

Reunió del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb els membres de la comissió de mediació

La comissió de mediació demana «aturar urgentment les decisions que augmentin la tensió»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió de mediació liderada pel Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha demanat aquest divendres a la tarda al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que «aturi urgentment les decisions polítiques que augmentin la tensió» amb el govern espanyol. En una trobada al Palau de la Generalitat també li ha reclamat que «exclogui cap solució unilateral».

La comissió ha traslladat a Puigdemont que «és imprescindible aturar urgentment totes les decisions polítiques que augmentin la tensió» entre els dos governs. També ha traslladat al president la seva «voluntat d'oferir ponts de diàleg i entesa». Aquesta solució «ha d'excloure qualsevol solució unilateral, respectant el funcionament ordinari de les institucions d'autogovern de Catalunya i descartant cap decisió que afecti el model polític organitzatiu autonòmic». També li han explicat al president que demanen igualment la retirada dels efectius extres de policia espanyola i Guàrdia Civil. La comissió considera «imprescindible» trobar una sortida a la situació actual fonamentada en el diàleg i la conciliació.

Després de la reunió, que ha durat una hora, la degana de l'ICAB, Maria Eugènia Gay, i el conseller de Presidència, Jordi Turull, havien de fer declaracions als mitjans, però finalment s'han anul·lat perquè la discreció faciliti l'èxit de la mediació. No es descarten més trobades i comunicats properament, han anunciat fonts properes a les dues parts.

A la reunió, a banda de Gay, hi ha assistit el president del Consell de l’Advocacia Catalana, Carles McCragh; el secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros; el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco; el rector de la Universitat de Barcelona, Joan Elias; la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, Margarita Arboix; el secretari general de PIMEC, Antonio Cañete; el vicepresident de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Francesc Pont; el president de l’Associació per a les Nacions Unides a Espanya, Eduard Sagarra; i el degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Joan B. Casas, a més del conseller Turull i el de Justícia, Carles Mundó.

Més de 70 entitats com el Barça, la patronal Cecot i els col·legis farmacèutics i 250 persones a títol individual ja s'han adherit aquesta Comissió Independent per la Mediació, el Diàleg i la Conciliació.

tracking