Diari Més

CSQP s'oposarà a alterar l'ordre del dia i a declarar la independència al ple de dimarts

Coscubiela espera que no es pretengui modificar l'acord de la Mesa «per la porta del darrere» i confia no trobar-se amb «sorpreses inesperades»

El portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, el 6 d'octubre del 2017 al Parlament.

CSQP s'oposarà a alterar l'ordre del dia i a declarar la independència al ple de dimarts

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu parlamentari de CSQP, Joan Coscubiela, ha assegurat que el seu grup parlamentari s'oposarà no només a alterar l'ordre del dia del ple de dimarts 10 d'octubre sinó també «clarament» a una declaració d'independència, «encara que estigui disfressada d'una altra cosa».

Coscubiela confia que no es trobaran amb «sorpreses inesperades que s'intentin vestir d'argúcies parlamentàries» aquest dimarts, ha afegit en referència al debat durant el darrer ple del 6 i el 7 de setembre. En una roda de premsa aquest divendres després de la reunió de la Junta de Portaveus, Coscubiela ha celebrat la petició de compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per explicar-se després de l'1-O i espera que la sessió plenària de dimarts sigui una «oportunitat per la via del diàleg i la negociació pactada», ja que la coalició d'esquerres no considera l'1-O «de cap de les maneres» com un referèndum vinculant.

La petició de Ciutadans a Forcadell

Ciutadans ha demanat a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que aturi el ple de dimarts si en algun moment es pretén declarar la independència. El portaveu parlamentari de la formació, Carlos Carrizosa, ha explicat que en la reunió de la Junta de Portaveus han preguntat a la president si aixecarà la sessió per «evitar» la declaració i ha assegurat que aquesta «no ha contestat», fet que han demanat que consti en acta. Ciutadans ha explicat que participarà del ple perquè a priori és una compareixença normal del president, tot i que ha assegurat que sospiten que la pretensió és declarar la independència. Per això, han exigit al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que «aparegui» i eviti aquesta declaració en una institució «segrestada per colpistes».

tracking