Diari Més

Veïns de Lleida denuncien intimidacions per part de la policia arran de l'1-O

L'oposició a la Paeria demana a l'alcalde que intervingui i a la subdelegada del govern espanyol que ordeni que els efectius marxin de la ciutat

Veïns de Lleida denuncien intimidacions per part de la policia arran de l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Lleida han denunciat aquesta setmana a regidors de l'Ajuntament del municipi, ja que per xarxes socials han rebut intimidacions i assetjaments verbals per part d'agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil pels carrers de la ciutat pròxims als llocs on aquests efectius dormen o treballen, com ara el Centre Històric o el barri de Cappont. Una de les noies afectades ha explicat a l'ACN que aquest dimecres a les 8 del matí, quan es dirigia en bicicleta a la universitat, va passar davant la caserna de la policia espanyola, pel mig dels agents que ocupaven la vorera, i un d'ells es va girar i li va cridar «a que et dono una hòstia». «No té cap tipus de sentit i no ho entenc», reconeix. Una altra noia afectada, en aquest cas al centre de Lleida, on hi ha un hotel on s'allotgen alguns d'aquests efectius, ha reconegut a l'ACN estar «atemorida» perquè ha viscut dues intimidacions des de dilluns. Una d'elles, «quan venia de la manifestació, amb una enganxina, un dels agents se'm va quedar mirant i em va cridar 'vine aquí, valenta'». És per tot això que els grups de l'oposició a la Paeria, PDeCAT, ERC, Crida-CUP i Comú de Lleida demanen a l'alcalde que intervingui i a la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, que ordeni que els efectius marxin de la ciutat.

El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, ha denunciat que hi ha ciutadans que estan sent assetjats aquests dies pels carrers i diu que «quan les forces de seguretat deixen de ser-ho, quin sentit té tenir-les a prop». Talamonte també es pregunta «on està l'alcalde, quan hauria de prendre el lideratge» i demana a la subdelegació del govern espanyol que posi «seny» i que retiri les forces de seguretat «que van portar per generar patiment i dolor a la ciutat l'1-O». «Que tornin a casa seva, perquè ni les necessitem ni les volem», ha afegit.

El regidor de la Crida per Lleida-CUP, Francesc Gabarrell, ha dit que «no té cap sentit que les forces que van ocupar policialment la ciutat encara hi siguin per seguir atemorint a la població». «Després de la repressió de diumenge, han de marxar i demanem que l'alcalde parli amb els hotels de la ciutat perquè els facin fora» i a la delegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, que «els enviï als llocs d'on provenen». «Hem rebut queixes dels veïns que viuen al voltant de l'hotel Real on s'allotgen perquè els agents els han insultat i fet fotografies», ha explicat. És «inconcebible» que els agents que van formar part de la «repressió» de l'1-O «encara visquin al costat de les seves cases», ha lamentat.

El regidor d'ERC-Avancem, Carles Vega, ha dit que la ciutat no es mereix que diverses «furgones» de la policia espanyola es «passegin» per la ciutat amb una finalitat «evidentment intimidatòria» i retreu a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, «que no estigui fent res» per fer fora les forces policials espanyoles de Lleida. És per això, ha explicat, que els grups de l'oposició han pres la iniciativa i han presentat per escrit a la subdelegació del govern espanyol a Lleida la petició perquè aquests policies marxin.

El regidor del PDeCAT, Toni Postius, ha criticat que «una vegada més l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, torna a deixar a l'estacada la ciutadania que aquests dies està denunciant assetjament per part de les forces policials espanyoles enviades a Lleida per l'1-O». «Una vegada més l'alcalde continua amagat, sense donar la cara, fent-se la víctima i sense atendre aquest clam ciutadà que diu que aquestes forces no hi fan res a la ciutat», ha afegit. Postius lamenta que «mentre a d'altres municipis, els alcaldes han dit no a que aquests efectius segueixin a la seva ciutat, Ros mira cap a una altra banda». «Aquestes situacions intimidatòries no afavoreixen a un clima de pau i tranquil·litat a la ciutat i l'únic que fan és provocar i atemorir els veïns», ha conclòs.

tracking