Diari Més

Tardà creu que «seria bo» crear una taula per pactar mediadors entre Catalunya i Espanya

El republicà valora positivament la proposta de Podemos i lamenta la negativa de Rajoy

Imatge d'arxiu del diputat d'ERC, Joan Tardà.

Tardà creu que «seria bo» crear una taula per pactar mediadors entre Catalunya i EspanyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha considerat que «seria bo» que es creés una taula per pactar mediadors que puguin resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. ERC se suma així a la iniciativa que ha sorgit de la mesa de partits impulsada per Podemos i les seves confluències, que ha proposat als presidents català, Carles Puigdemont, i l'espanyol, Mariano Rajoy, que es posin d'acord per designar un mediador. Tardà ho ha dit a Barcelona poc després que s'hagi sabut que Rajoy ha rebutjat la proposta i que ha dit a Pablo Iglesias en una conversa telefònica que Puigdemont ha de renunciar a la DUI. Tardà, que encara no coneixia al detall l'abast de la negativa del president espanyol, ha dit que si el PP s'hi nega seria «un mal servei».

Tardà ha considerat «interessant» la proposta de la mesa de partits, de la qual els republicans han participat, i ha advertit que els mediadors haurien de ser persones «de rellevància». També ha afirmat que ERC està oberta al diàleg, però assumint dues realitats que considera palpables, d'una banda, que el referèndum s'ha celebrat, i ha aconseguit un resultat «evident» i que el Parlament té un mandat clar, i de l'altra, que l'executiu de Rajoy no accepta cap d'aquestes premisses.

Per això considera que, ara mateix, una mesa de negociació política seria «molt difícil» que alguna de les dues parts l'acceptés, i és per això que ha opinat que «seria bo» que hi hagués una taula prèvia on es pogués pactar mediadors.

Tardà no ha amagat que la proposta és «poca cosa», però ha afegit que, de la mateixa manera, «és molt important». Ha destacat, en aquest sentit, que tots els grups presents a la mesa de partits, ERC, PDeCAT, PNV, Units Podem i les seves confluències, han estat d'acord amb la proposta. «Faltava el PSOE», ha afegit, «però crec que ho podrien acceptar».

tracking