Diari Més

La CUP recalca que el ple del dilluns és per «declarar la independència»

La presidenta del grup de la CUP, Mireia Boya, ha dit que contemplen l'escenari d'aplicació de l'article 155 de la Constitució i que estan «preparats per encaixar-ho»

La diputada de la CUP, Mireia Boya, votant al referèndum de l'1-O.

La CUP recalca que el ple del dilluns és per «declarar la independència»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del grup de la CUP, MireiaBoya, ha subratllat que el ple del Parlament del dilluns vinent és per «declarar la independència de Catalunya» i ha cridat a mantenir aquesta acció fins i tot si es realitzessin detencions de membres del Parlament i del Govern en els pròxims dies.

El grupJxSíi la CUP han demanat avui a la Mesa que el dilluns es faci un ple amb una compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per tal que expliqui els «efectes» del resultat del referèndum de l'1 d'octubre, segons fonts parlamentàries.

En una roda de premsa,Boyaha subratllat que aquest ple extraordinari del dilluns és per «valorar els resultats del referèndum i materialitzar les conseqüències, és a dir, per declarar la independència de Catalunya o, dit d'una altra manera, per proclamar la República Catalana Independent». Una declaració el contingut de la qual s'està parlant ambJxSíi que encara «no està tancada», ha afegitBoya.

Ha dit que contemplen l'escenari d'aplicació de l'article 155 de la Constitució i que estan «preparats per encaixar-ho», ha subratllat que, encara que hi hagi detencions, «en cap cas frenaran la declaració d'independència del dia 9, que ha de fer obligatòriament el Parlament».

Boyaha explicat que han «batallat» perquè el ple per declarar la independència tingués lloc abans i ha emplaçat aJxSí-que encara no ha comparegut en roda de premsa- a explicarel perquèno se celebra fins dilluns. Ha considerat que el Govern hauria de proclamar els resultats definitius del referèndum a través de la Sindicatura Electoral que va nomenar el Parlament, però aquest organisme va desaparèixer abans de l'1-O després que els seus membres renunciessin per evitar les sancions del Tribunal Constitucional.

En tot cas,Boyaha considerat que va ser una desaparició «temporal», per la qual cosa en aquests moments s'hauria de «recuperar» aquesta Sindicatura Electoral per proclamar els resultats de la consulta.

Segons ha explicat, ja es podrien fer «efectius» els resultats de l'1-O en el ple del dilluns, en el qual hi hauria aquesta proclamació d'independència, que ha exigit que es faci fins i tot si hi hagués detencions de membres del Govern.

La CUP ha assenyalat que encara no ha tancat ambJxSísi el text de la proclamació de secessió se sotmetrà a votació del ple o simplement s'executarà com una declaració que assumeix laCambra.Boyaha criticat el «discursos d'odi», que ha atribuït a PP i Ciutadans, i ha afirmat que a Catalunya «no hi sobra ningú».

tracking