Diari Més

L'agència de protecció de dades catalana desmenteix l'espanyola sobre possibles multes

L'APDCAT afirma que els integrants de les meses no són responsables del tractament de les dades personals

Imatge de l'urna que aquest divendres han presentat des de la GEneralitat.

L'agència de protecció de dades catalana desmenteix l'espanyola sobre possibles multesEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) ha fet públic aquest divendres un comunicat de resposta al que prèviament havia realitzat l'Agencia Española de Protección de Datos que advertia que podria imposar sancions de fins a 300.000€ a les persones que participen a les meses electorals per al referèndum de l'1 d'octubre.

L'APDCAT assenyala, en resposata a aquestes possibles multes, que les persones que formen part de les meses «no són responsables de les dades personals, ja que tal condició l'ostenta l'administració electroal correponent». En aquest sentit, afegeix el comunicat que «les eventuals responsabilitats derivades del tractament de les dades no rercauria mai en aquestes persones»., sinó en l'administració electoral, «si és el cas».

Després de recordar que l'administració electoral competent és la Generalitat, el comunicat també indica que «la institució competent per exigir les eventuals responsabilitats a la Generalitat derivades d'aquest tractament de dades personals, no seria l'Agencia Española de Protección de Datos, sinó l'Autoritat Catalana de PRotecció de Dades».

tracking