Diari Més

La fiscalia adverteix pares, escoles i Conselleria que l'assistència de menors a manifestacions pot comportar riscos

El ministeri públic recorda que l'autorització dels pares no els eximeix de les responsabilitats civils pels danys causats pels menors o a ells mateixos

La presència de nens a la concentració de diumenge ha estat criticada per Ciutadans.

C's considera 'aberrant' la imatge de nens penjant cartells proreferèndum a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Menors ha advertit aquest dimecres a pares, centres educatius i Conselleria d'Ensenyament que l'assistència de menors a les manifestacions i concentracions pel referèndum pot suposar riscos per a ells. Per això, recorda que la custòdia dels menors va a càrrec dels centres escolars en horari lectiu i que l'autorització per part dels pares no eximeix als progenitors ni als centres educatius la responsabilitat civil pels danys materials o personals que puguin causar els menors o que puguin causar-se ells mateixos en les manifestacions.

En un comunicat, el fiscal de sala coordinador de menors, Javier Huete, diu que davant de les notícies aparegudes en mitjans de comunicació sobre el fet que menors d'edat en període d'ensenyament obligatori estan sol·licitant autorització per no assistir a classe per participar en concentracions i manifestacions que «podrien derivar en situacions de risc», ha fet un ofici dirigit a les seccions de menors de les fiscalies de les quatre demarcacions catalanes.

En l'ofici, el fiscal ordena a les fiscalies de menors catalanes que facin un seguiment individualitzat de cada cas, incoant un expedient de risc. També els demana que requereixin a la Conselleria d'Ensenyament perquè recordi als centres educatius que, «fins i tot quan comptin amb l'autorització dels pares, i amb més raó si no els consta, la comunicació de l'assistència de menors a concentracions o manifestacions no els eximeix de les obligacions de custòdia dels menors».

També els recorda que la comunicació de l'assistència a les mobilitzacions «no eximeix a pares o tutors ni als centres escolars de la responsabilitat civil pels danys materials o personals que puguin causar els menors o que puguin causar-se als mateixos menors amb motiu de la seva participació en concentracions o manifestacions».

tracking