Diari Més

El TSJC crida a declarar sis càrrecs del Govern i les dues empreses que van optar a fabricar les urnes

L'alt tribunal els cita l'11 i el 16 d'octubre en el marc de la causa contra l'executiu per l'1-O

Pla curt d'una manifestant amb una urna davant l'Audiència de Tarragona. Imatge del 25 de setembre de 2017

Lluís Soler, manifestant, Deltebre, alcalde, suport, urna, citació, declaració, Tarragona, fiscaliaAnna Mayor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha citat a declarar en qualitat de testimonis sis càrrecs del Govern de la Generalitat i els responsables de les dues que es van presentar al procés d'homologació per a la compra d'urnes que va posar en marxa l'executiu i que finalment va quedar desert. Es tracta d'una providència de la magistrada Mercedes Armas, que és la instructora de la causa oberta contra tots els membres del Govern per l'1-O arran de la querella presentada per la Fiscalia. La majoria dels càrrecs del Govern citats tenen vinculació amb el Departament de Governació, que és qui va aprovar l'acord marc per a la compra d'urnes.

La magistrada ha citat a declarar en qualitat de testimonis per a l'11 d'octubre dos representants de les empreses Plastic Express SA i UTE Espai World. Es tracta de les dues empreses que van optar al procés d'homologació d'urnes que va obrir el Govern i que va comportar la causa que es va obrir contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i l'aleshores secretari general del departament, Francesc Esteve. Posteriorment, la mateixa causa es va ampliar a tot el Govern després de la querella de la Fiscalia per la convocatòria del referèndum.

Entre les citacions també hi ha la de sis càrrecs del Govern, la majoria d'ells vinculats amb el Departament de Governació. Es tracta de la secretària general del departament, Meritxell Masó, la secretària d'Administració i Funció Pública, Ester Obach, el secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, el secretari d'Administracions Locals, Joaquim Ferrer, el director general d'Assumptes Contenciosos, Xavier Uriós, i Montserrat Bonastre, de la Intervenció general. Tots sis hauran de declarar com a testimonis el 16 d'octubre.

D'altra banda, en la mateixa providència, la magistrada instructora demana a la Guàrdia Civil que l'informi de la persona o entitat titulars del web garanties.cat, que ja ha estat bloquejada, i qui la gestionava.

tracking